Random stuff

10 dingen die ‘typisch mij’ zijn

Een paar weken geleden deed ik een 360 graden feedback-sessie op werk. Daarvoor moest ik aan meerdere mensen feedback vragen: collega’s, vrienden en familie. Ik kreeg toen allerlei verrassende reacties en nieuwe inzichten over een aantal dingen die mensen ‘typisch Elmay’ vonden. Hierdoor ging ik zelf nog eens verder denken… welke dingen zijn nu echt ‘typisch mij’? Ik ben benieuwd of je de dingen hieronder herkent of achter mij zou zoeken!

1. Uitbundige verhalen

Ik hou van goede verhalen en neem dan ook graag de tijd om een goed verhaal in geuren en kleuren te vertellen. Daarbij wordt er hier en daar wel eens iets aangedikt, maar ja, liever een beetje té sterk dan saai en langdradig toch? Tijdens het vertellen schroom ik niet om bepaalde geluiden na te bootsen of scènes na te spelen, of de toehoorder daar nu op zit te wachten of niet. 😉

2. Kaarsjes en gezelligheid

Ik steek ‘s avonds altijd kaarsjes aan, zelfs in de zomer en als ik alleen ben. Zonder is het gewoon niet af en niet gezellig genoeg. Mijn moeder doet dat ook al zo lang ik mij kan herinneren iedere avond, dus zeker weten dat ik dit van haar heb overgenomen. Ik vind het heel belangrijk dat het warm en fijn voelt in huis en snap er echt geen snars van als ik mensen met TL-balken in hun woonkamer zie zitten. Daar zou ik dus echt doodongelukkig van worden.

3. Gekke uitspattingen

Kijk niet raar op wanneer ik out-of-the-blue opeens een raar dansje doe of een lied inzet. Een aantal keer per dag krijg ik de gekke vijf minuten en moet er gewoon even gefeest worden. Helaas kan ik niet dansen en ook niet zingen dus kun je op die momenten maar beter even de kamer verlaten.

4. Miss Ongeduld

Ik ben niet goed in wachten, heb een hekel aan slenterende mensen en ga graag efficiënt te werk. Op sommige momenten moet ik de militaire commandant in mij dan ook even tot bedaren brengen, voordat ik al mijn collega’s of vrienden op de kast jaag. Schiet op! Hop hop gas erop! Dat kan snellerrrr!

5. Altijd honger

Ik heb altijd honger en ik lust alles. Mijn vrienden weten dat ze in mij anytime een partner in crime kunnen vinden wanneer er ergens iets te vreten valt.

6. Loeren in de koelkast

Best een rare gewoonte… als ik bij vrienden of familie thuis kom kijk ik vaak als eerste even in de koelkast. Het heeft vast iets te maken met puntje 5, maar hee het is ook gewoon fijn om te weten waar je aan toe bent. En als het nou echt schrijnend gesteld is met de voorraad, kun je tenminste tijdig Deliveroo inschakelen.

7. Miss Independent

‘Zelfstandig’ kwam vaak terug in de feedbackformulieren. Helemaal onafhankelijk zou ik mezelf niet noemen, maar het komt wel een heel eind in de buurt. Ik ben op mijn zestiende uit huis gegaan, heb veel verschillende huizen versleten en een vrijgezellenbestaan doet ook wel behoorlijk wat voor je zelfstandigheid. Natuurlijk is het ook nog gewoon een stuk karakter, want ik ben altijd wel een redelijk vrijgevochten meisje geweest. Ik kan mijn eigen boontjes in ieder geval goed doppen.

8. Stapelen maar!

Ik ben niet al te zuinig en ga vaak voor driedubbel beleg op mijn boterham. Mijn collega’s lachen me soms uit wanneer ik het halve pak hagelslag omkiep, maar ach, het beleg is toch ook altijd gewoon veel lekkerder dan de boterham zelf?

9. Wannabe volkszanger

Ik ga heel goed op Nederlandstalige hits en scoor in die categorie veruit het beste tijdens een Top2000 quiz. Allemaal leuk met die rockbandjes en techno enzo, maar zet mij in een feesttent met Hollandse meezingers en ik ben een gelukkig mens.

10. Altijd iets nieuws

Ik ben heel snel verveeld en altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daardoor krijg ik wel eens opwellingen waarin ik dan plotseling denk frietbakker of boerin te willen worden, maar die ideeën stranden gelukkig meestal op tijd. Zolang ik maar iets nieuws of iets uitdagends heb om mezelf op te focussen, ben ik rustig. Dat kan zijn in de vorm van een nieuw huis, uitdagender werk, relatie of andere dingen. Zolang er maar iets te beleven valt. 😉

Ik ben benieuwd: wat is typisch jou? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *