Geen categorie

5 essentiële tips om een duistere herfstdip te voorkomen

Vorige week tikten we nog rustig de 26 graden aan terwijl we biertjes zaten weg te tikken in de felle najaarszon. En dat in oktober! Na zo’n fantastische zomer met eindeloos veel zonnige dagen zou je bijna gaan denken dat je aan de Spaanse Costa woont. Maar niet voor lang, helaas. De herfst is nu écht aangebroken en de komende weken gaan we toch echt gewoon Hollands miezerweer op ons dak krijgen. Bang voor een duistere herfstdip? Met deze essentiële tips behoud je jouw zonnige gemoedstoestand.

Blijf ’s avonds leuke dingen doen

In de zomer lijken de dagen véél langer te duren, omdat je ’s avonds ook nog volop leuke dingen kunt doen. Zet dat gewoon lekker door in de herfst en ga er na je avondprakkie nog even op uit. Duik de kroeg in, haal zomaar een lekker ijsje of ga naar de bioscoop. Het vakantiegevoel zit ‘m in de spontane ideeën en zo houd je het zonnige gevoel nog een beetje langer vast.

Bestrijdt de melkflessen

Een zomerse look is het halve werk, want van harige benen en witte melkflessen zou iedereen spontaan een herfstdip krijgen. Zorg ervoor dat je het beachy gevoel kunstmatig een beetje in stand houdt. Laat highlights zetten bij de kapper, pak een zonnebankje op zijn tijd of draag stiekem een enkelbandje onder je fleecesokken. Dat allemaal te soft? Trek dan je meest kleurrijke bikini aan onder je werkkleding. Zo krijg je zeker weten een strandgevoel!

Vitamine D is je beste vriend

Een tekort aan zon zorgt automatisch voor minder vitamine D in je lijf. Dat kan desastreus uitpakken, aangezien deze vitamine veel doet voor je gemoedstoestand en immuunsysteem. Voorkom een snotneus of een chagrijnige mood en zorg dat je vitamine D in huis haalt. Dat doe je door voldoende zuivelproducten, vis en ei in je voedingspatroon te verwerken.

Fleur de boel op

Je zult nu wat meer tijd binnenshuis doorbrengen, dus dan is het wel zo lekker om je huis een beetje zomers aan te kleden. Je kunt natuurlijk een container met strandzand in je woonkamer laten storten, maar met een kleurrijke bos bloemen en een handje cocktailprikkers kom je ook al een heel eind. Jouw gasten wanen zich voortaan het hele jaar door aan de Costa del Sol.

Roadtrippen kan altijd

Maak een roadtrip voor het ultieme zomergevoel! Daar heb je namelijk helemaal geen zomerse temperaturen voor nodig. Kies met je beste vriend of vriendin een random Nederlandse stad uit waar jullie nog nooit zijn geweest, gooi de benzinetank vol en gaan met de banaan. Lekker playlistje erbij, een volle koelbox en jullie roadtrip is compleet.

Werken deze tips allemaal niet? Dan is het misschien tijd om de herfst toch gewoon te gaan omarmen. Lekker bingewatchen zonder schuldgevoel, vroeg onder de dekens kruipen zonder zweetaanvallen en ongegeneerd chocoladepepernoten naar binnen werken. Misschien is dat toch zo duister nog niet.

Deze blog schreef ik voor Ondertussen.nl. Bekijk het originele artikel hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *