Geen categorie

5 redenen waarom je een wandeling moet toevoegen aan je ochtendroutine

En dan laat ik even buiten beschouwing hoe gezond het wel niet is en hoe goed het zou zijn voor jouw future killerbody. Want dat kun je vast zelf ook wel bedenken. Een ochtendwandeling maakt je oprecht happy en hieronder lees je waarom.

Pak je meditatiemomentje

Door vrijwel direct na het opstaan te mediteren, start je je dag kalm en vol energie. Je gedachten zijn nog niet ‘vervuild’ met irritaties over die luie collega of de drukte van je schema en daarom is de ochtend ideaal om even jouw moment te pakken. Je kunt je gestelde intenties vervolgens lekker mee de dag in nemen en even voelen hoe je ervoor staat vandaag. Vind je stilzitten op een kussen een te grote stap óf lopen er krijsende koters rond die je steeds afleiden? Ga lekker naar buiten en pak dat meditatiemomentje tijdens jouw dagelijkse ochtendwandeling. Om extra focus te krijgen, kun je een geleide meditatie opzetten met behulp van een meditatie-app. ZENNN.

‘s Ochtends is alles mooier

De ochtendzon die langzaam over de boomtoppen strijkt, de dauw die van iedere plantenbak een miniregenwoud maakt of een kraaiende haan die aangeeft dat er weer een nieuwe dag voor de deur staat. De ochtend is mooi. De wereld staat nog even stil en ik kan daar intens van genieten. Want de wereld is zoveel fijner als alles een beetje minder snel gaat. Heb je de gevels of voortuintjes in je straat wel eens écht goed bekeken? Zie je nog wel hoe prachtig de omgeving is waarin je woont? Heb je wel eens ongegeneerd bij je buurvrouw naar binnen gegluurd? De ochtend is jouw moment. Kijk om je heen en besef je waar je bent. Op iedere plek is iets prachtigs te ontdekken. Ik ben bijvoorbeeld altijd mega geïnteresseerd in de verhalen achter streetart wanneer ik op reis ben, maar ik kwam erachter dat er in mijn eigen straat talloze kunstwerken te zien waren die ik nog nooit echt met aandacht had bekeken. Maar nu wel!

Scoor karmapunten

En als je dan toch om je heen aan het kijken bent: kijk dan ook eens naar de mensen die je tegenkomt. Je hebt je vast al eens voorgenomen vaker te lachen naar een onbekende, of simpelweg ‘goedemorgen’ te zeggen tegen iedere voorbijganger. Samen vroeg opstaan schept een band, zou je zeggen. Dus verzamel je karmapunten al op de vroege ochtend en socialize erop los. Gegarandeerd dat je deze positieve vibe een groot deel van de dag kunt vasthouden.

Laat je creativiteit stromen

‘Niets doen’ is super goed voor je creativiteit! Geen wonder dus dat jouw dagelijkse ochtendwandeling een bron van goede ideeën gaat zijn. Wanneer je geniet, maak je dopamine aan en dat stofje zorgt voor creatieve hersenspinsels. Ook weet je natuurlijk dat de beste ideeën ontstaan wanneer je niet met het onderwerp bezig bent en je vooral niet wordt afgeleid. Verrek: deze drie belangrijke ingrediënten voor jouw grote Aha!-moment komen allemaal samen in die ochtendwandeling. Je baas zal je dankbaar zijn!

Lekker plukken

En dan als laatste mijn favoriete reden: door te wandelen, kun je je huis opfleuren! Huh, watte? Door onderweg goed op te letten, verzamel jij binnen no-time een prachtig (gratis!) bosje bloemen in huis. Tijdens iedere wandeling kom ik namelijk de prachtigste wilde bloemen tegen. Gewoon in de berm, tegen een viaduct of langs de grachten. Pluk ze met liefde en vrolijk je huis op. Zo wordt je ook weer opnieuw happy als je ’s avonds thuis komt.
Deze blog werd eerder gepubliceerd op Lifejunkie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *