Geen categorie

5 tips om een bore-out te voorkomen

Kun je ziek worden van verveling? Jazeker! De bore-out lijkt veel op de burn-out en ook met dit verschijnsel wil je zeker niet te maken krijgen. Verveel je je kapot op je werk, ben je vaak gedesinteresseerd en heb je te weinig uitdagingen in je leven? Dan kan een bore-out hetzelfde resultaat geven als een burn-out; namelijk heftige overspannenheid en slopende oververmoeidheid. Ik geef je vijf tips om dit te voorkomen:

Gun jezelf een fijne baan die bij je past

De meest voor de hand liggende tip; zadel jezelf niet op met een baan waar je ongelukkig van wordt. Maargoed, werk hoort er nu eenmaal bij en vanwege financiële redenen kun je er niet altijd zomaar mee stoppen. Blijf in ieder geval goed rondkijken. Houd je LinkedIn up-to-date, zorg voor een sterk netwerk en check regelmatig vacaturesites. Alleen al het gevoel dat er meer onder de horizon is, geeft je weer een beetje hoop en perspectief.

Doe niet alsof je het druk hebt

Iedereen is altijd maar druk, druk, druk en dat vertellen we elkaar op kantoor maar al te graag. Maar waarom eigenlijk? Doe niet alsof je het druk hebt om jezelf een bepaalde status aan te meten, maar vraag gewoon om meer werk bij je baas of bij je collega’s. Daar wordt iedereen beter van.

Zorg voor een leukere werkomgeving

Dag na dag in hetzelfde saaie kantoorgebouw, dat kan een deprimerend effect hebben. Helemaal als je ook nog eens veel tijd hebt om die saaiheid goed te analyseren. Kijk eens of je verandering kunt aanbrengen in je werkomgeving. Alleen al een andere positie in de ruimte geeft je letterlijk hele nieuwe perspectieven. Maar ook bloemen, planten, fijne muziek en goed licht hebben veel positieve invloed op je zintuigen.

Organiseer iets leuks met je collega’s

Wie krijgt er nu geen nieuwe energie van een gezellig personeelsuitje? Kom uit de werksleur en praat eens over wat anders met je collega’s, over jullie verborgen ambities bijvoorbeeld. Grote kans dat je mega geïnspireerd thuis komt en meer zin hebt om de volgende dag naar je werk te gaan. Enneh, misschien kampen je collega’s stiekem wel met vergelijkbare problemen. Gedeelde smart is halve smart en met een borrel op kletst dat toch net even iets makkelijker.

Er is meer dan werk!

Lukt het je niet om op je werk voor meer uitdaging te zorgen? En heb je ook niet de luxe om per direct op zoek te gaan naar een nieuwe baan? Adem, want er is meer dan werk. Kun je wat freelance klussen voor jezelf aannemen of een kleine onderneming starten naast je baan? Of heb je altijd al de onvervulde droom gehad om origamiknutselwerken te verkopen? Doen! Zorg dat je op een andere manier uitgedaagd wordt en laat je geluk niet alleen van je werk afhangen.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Lifejunkie.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *