Maandoverzicht

April: Tobie, een rare Koningsdag en fissa in de voortuin

Ik hou van overzichtjes! Iedere maand selecteer ik wat foto’s die ik met mijn telefoon heb gemaakt en vertel ik je wat ik allemaal heb meegemaakt.

Week 1

Deze maand begon ronduit ellendig. Na slechts een week bij mij te hebben gewoond, trof ik mijn kleine vriendje Frenkie opeens dood in zijn hok aan. Dat was heel erg naar om te zien en ik ben me natuurlijk helemaal kapot geschrokken. Het is ongeveer het laatste wat ik verwacht had en er waren helemaal geen symptomen van een ziekte of iets dergelijks. De eerste dagen van april voelde ik me dus ronduit klote. Gelukkig kreeg ik lieve bloemen en kaartjes opgestuurd van vriendinnen en collega’s <3.

Begin deze maand kwam ook de zon tevoorschijn en besefte ik maar weer eens hoe dankbaar ik ben voor mijn fijne huis. Ik was al blij geweest met een balkon, maar ik heb nu gewoon een hele tuin waar ik de hele dag in de zon kan zitten. Nu alleen nog even een groene oase creëren…

Week 2

Ik besloot het wielrennen weer op te pakken. Deze maand heb ik vaak een kort rondje gefietst voor werk. Door het bos, net na zonsopkomst. En dat levert mooie plaatjes op! Omdat ik me deze week nog steeds niet zo vrolijk voelde, besloot ik mezelf weer te trakteren op een Full Moon gathering met de meiden van Finca Les Coves. Dat zorgde voor positieve energie. 🙂

Ik had Frenkie bij Chews & Nibbles gehaald, een speciaalzaak voor konijnen in Breda. Naast de winkel hebben zij ook een konijnenopvang voor beestjes waar men afstand van heeft gedaan. Toen ik met de eigenaren belde over het plotse overlijden van Frenkie, vertelden zij mij dat in de opvang op dat moment nog een soortgelijk konijn zat, genaamd Theo. Vanwege het coronavirus kreeg Theo niet zoveel aandacht als normaal en dus zou hij wel heel blij zijn met een nieuwe baas. Ik sliep er een paar nachtjes over, maar toen mocht Theo toch echt mee naar huis. Inmiddels heet hij Tobie en heeft hij zijn plekje helemaal gevonden.

Op vrijdagavond kwam vriendin Renske langs en werd de voortuin officieel geopend. Gezellig plaatje, toch?

Week 3

Na een paar weken van sipheid, werd het uiteindelijk Tweede Paasdag. Helaas konden we dit niet met de hele familie vieren (ook sip) en moesten we in etappes langs bij pa en ma. Gelukkig was het redelijk lekker weer en konden we wél een lange wandeling maken over het Rijsbergse platteland. Daar probeerde ik deze paardenbloem uit te blazen, maar dat lukte voor geen meter. Daar konden we dan gelukkig wel weer hard om lachen. 😉 Ondertussen chillde Tobie hem in zijn favoriete doos.

Week 4

Ik maakte foto’s voor een ‘hometour’ blogpost door de woonkamer. Die kun je hier terug lezen als je hem gemist hebt. Vooral mijn vensterbank vind ik heel gezellig met al die plantjes.

Het tafereel rechts is wat er gebeurt als je op Koningsdag vier vriendinnen in quarantaine plaatst die héél veel zin hebben om te gaan stappen en zich te misdragen. Dan maar maskertjes bij elkaar opsmeren en wijn drinken.

Inmiddels weten we dat deze gekke situatie nog wel een tijdje duurt, dus de maandoverzichten zullen voorlopig nog niet veel spannender worden helaas 😉 Ik hoop dat ik over een maand überhaupt nog iets te vertellen heb. Tot in juni! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *