Maandoverzicht

Augustus: shotjes bij daglicht, een hittegolf en de zoveelste konijnencrisis

Iedere maand selecteer een aantal willekeurige foto’s die ik met mijn telefoon heb gemaakt en vertel ik je wat ik zoal heb meegemaakt.

Deze maand begon met een weekendje Scheveningen met de meidâh. In mijn hoofd was het al vrij laat op het moment dat we dit shotje nuttigden, maar nu ik deze foto terug zie weet ik dat het nog niet eens donker was. Afijn, dat verklaart wel de hoofdpijn die ochtend daarop.

De eerste twee weken van augustus had ik va-kan-tie! Dat leek me dan ook meteen een ideaal moment om Tobie te koppelen aan een vriendinnetje, omdat ik genoeg tijd had om het duo in de gaten te houden (achteraf gezien was dat geen gekke gedachte). Ik liet Tobie koppelen bij De Konijnenherberg in Moergestel en daar werd hij verliefd op Doortje. Op deze foto vinden ze elkaar nog heel erg leuk. Stay tuned. 😉

En toen was er een hittegolf! Daardoor had ik niet heel veel energie om veel te doen, maar dat hoefde gelukkig ook niet. Ik ging met mijn moeder en Julie naar pluktuin De Langendam in Waspik. Daar kun je zelf een hele emmer vol bloemen plukken voor maar 12,50. Ik kon er makkelijk 2 vazen mee vullen.

Nikki kwam die week op kraambezoek bij de nieuwe konijnen en om te kletsen over ons werk als freelance schrijver. Dat kleine zwembadje was een welkome aanvulling in mijn tuin op het zuiden…

De enige plek waar je wél wilt zijn tijdens een hittegolf is het strand! Ik ging met Lianne en Mandy naar Vrouwenpolder waar het om 21.00 nog steeds zonnig en bloedheet was. De perfecte vakantiedag…

Op het kiekje rechts zag ik het even niet meer zitten… zo warm!

Na 7 dagen hittegolf was ik helemaal klaar met zon en warmte, dus besloten Jordi, Julie en ik een autospeurtocht te doen! Geniaal, want zo konden we lekker de hele dag in de airco zitten. En het bleek ook nog best leuk te zijn, al zijn we wel halverwege gestopt omdat het heel lang duurde. 😉 Je kunt zo’n speurtocht tegen een kleine vergoeding downloaden via deze website.

En toen was het ineens hommeles in de tent. Nadat Tobie en Doortje het een week lang best gezellig hadden met elkaar (zoals op deze foto), moest Tobie opeens niets meer van zijn nieuwe vriendin hebben. Ik had nog nooit twee konijnen met elkaar zien vechten, maar dat ziet er dus echt niet best uit. Bloed, plukken haar, elkaar bijten, het ziet eruit als een kwestie van leven of dood. Op een gegeven moment had ik ze uit elkaar gehaald, maar bleven ze elkaar zelfs nog door de tralies heen aanvallen. Als konijnen eenmaal op zo’n manier met elkaar vechten, is het helaas beter om te stoppen met het koppelen. Ik heb Doortje toen terug gebracht naar de opvang. Gelukkig was er in de opvang een ‘tekort’ aan vrouwtjes, dus heeft ze inmiddels waarschijnlijk al een nieuw huis gekregen. Ik heb Tobie een groot knuffelkonijn gegeven en daar moet hij het voorlopig maar even mee doen…

Ik heb in mijn huis nog niet veel foto’s hangen, terwijl ik dat persoonlijke tintje wel heel leuk vind. Daarom besloot ik mijn vakantie ook te benutten om eens wat leuke foto’s te laten afdrukken. Deze retroprints vond ik bij Fotofabriek, waar je zowel prints als fotoboeken kunt bestellen en die zijn net even anders dan anders!

Op de laatste warme dag van augustus ging ik met Mandy naar Hoek van Holland, nog even een dagje strand meepikken. De dag daarna was het meteen over met de pret, dus ik ben blij dat we die dag nog van de zon hebben kunnen genieten!

Deze maand koos ik de vijf definitieve gedichtjes voor mijn kaartenlijn. Met dat soort dingen ben ik een enorme perfectionist en twijfelkont. Illustrator Lieke is nu bezig met de illustraties, ik ben zo benieuwd hoe het eruit gaat zien! 🙂

Ondanks het slechte weer gingen we met familie een dagje naar de Drunense duinen met de honden. Helaas wel met een hondje minder, want Storm, de trouwe viervoeter van mijn ouders, is helaas ingeslapen. Die is nu heel veel brokjes aan het eten in de hondenhemel. <3

Een fijne september!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *