Random stuff

Een random werkdag in bullet points

Als ik in de kroeg sta en iemand vraagt mij wat voor werk ik doe, houd ik het het liefst zo kort mogelijk. Ten eerste begrijpen niet heel veel mensen wat een contentmarketeer als ik nu precies doet en ook behoeft Young Impact als organisatie nogal wat uitleg voordat je een goed beeld hebt. In een kroegencontext wordt het dus vaak gewoon ‘marketing’, tenzij iemand écht doorvraagt en graag meer wil weten. Toch begrijp ik bij andere mensen ook niet altijd wat zij precies doen op basis van een functietitel, zelfs niet bij familie of vrienden die dicht bij me staan. Daarom leek het mij leuk om eens een random werkdag te omschrijven in bullet points. Komt ‘ie:

 • 07:00 – Drie keer snoozen totdat ik noodgedwongen uit bed moet om mijn extra wekker op mijn werktelefoon uit te zetten. Wanneer ik ‘s ochtends een afspraak buiten de deur heb en dus echt op tijd weg moet, zet ik altijd een extra wekker. Het komt wel eens voor dat ik mijn wekker onbewust gewoon uitzet in mijn slaap ;-).
 • 07:15 – Douchen, aankleden en make-up opdoen. Havermoutpapje met appel en kaneel wegwerken bij het RTL Ontbijtnieuws met Jan de Hoop.
 • 08:00 – Op de fiets naar station Breda en met de trein naar Utrecht.
 • 10:00 – Creatief brainstormen over een YouTube-serie die we komende maand gaan schieten. Dit wordt op 12 juni opgenomen met de artiesten en sprekers die meewerken aan ons jaarlijkse evenement. Samen met de toekomstige makers brainstorm ik onder andere over het concept, de opbouw, doelstellingen, titels en het decor.
 • 12.15 – Snel een broodje kruidenkaas wegklappen bij de La Place op Utrecht Centraal (love die kruidenkaas van La Place hmmmm!)
 • 13.00 – In de trein naar Rotterdam en ondertussen even mijn mail bijwerken.
 • 13:45 – Op het station in Rotterdam in de Stationshuiskamer een plekje veroveren om daar tussendoor wat te werken (tip: dit is een ideale plek om even te flexwerken en in vergelijking met de rest van het station een oase van rust). Ik doe wat laatste edits aan een video van Famke Louise die jongeren oproept om naar ons evenement te komen en plan deze in op alle social media kanalen. Daarna stuur ik wat mails rond om antwoorden te verzamelen op vragen die uit de brainstormsessie van die ochtend zijn gekomen. Ook pas ik een aantal teksten aan op webpagina’s naar aanleiding van feedback vanuit samenwerkingspartners. Als laatste werk ik aan een contentplan omtrent de awarduitreiking wij organiseren op 29 mei.
 • 15.00 – Ik meet collega Michelle op het station en we stappen in de tram naar onze gezamenlijke afspraak.
 • 16.00 – We sluiten de dag af met een kennismaking bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in gamification. We brainstormen over gedragsverandering, jongerenactivatie en hoe games ons daarin in de toekomst kunnen helpen. De overlegruimte heeft een prachtig uitzicht over de Maas en soms geniet ik even van de zon die op het golvende water weerkaatst.
 • 17.30 – Met de tram en trein terug naar huis.
 • 19.00 – Nog een laatste telefoontje, mails versturen en dan laptop dicht!
 • 19.30 – Ik maak een vegetarisch stoofpotje met rijst en ruim ondertussen mijn huis een beetje op. Daarna eet ik voor de televisie en kijk ik mijn guilty pleasure ‘Goedele On Top’ waarbij ze Demi van Temptation Island interviewt (no shame).
 • 20.30 – Verder heb ik een rustig avondje… ik was af, lig lui op de bank en schrijf deze blog.

Natuurlijk is geen één dag hetzelfde en zijn er ook veel saaiere (en leukere) werkdagen. Mijn leukste werkdagen zijn meestal de draaidagen waarop we opnames maken voor allerlei soorten video’s. Aanstaande zaterdag staat er zo eentje op de planning, dus daar heb ik super veel zin in! We filmen een actie van een aantal jongeren die een verrassingsdag organiseren voor minderjarige vluchtelingen. Dat wordt vast enorm bijzonder. 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *