Reizen

Een week als in een sprookje: mijn retreat bij Finca Les Coves

Nadat ik terug was van mijn zomervakantie op Madeira, wilde ik eigenlijk al meteen wéér op vakantie! Twee jaar geleden had ik al eens een yoga retreat op Ibiza gedaan en ik had heel veel zin om nog eens zoiets te doen. Nieuwe mensen ontmoeten en weer even iets buiten mijn comfort zone doen. Op dat moment kwam ik Finca Les Coves toevallig tegen op Instagram en ik was opslag verliefd op deze magische plek. In de eerste plaats was dat misschien nog niet eens door de omgeving, maar vooral dankzij de lieve foto’s van varken Pip. In diezelfde week spotte ik ook nog eens dat ze in oktober een ‘rootreat’ zouden organiseren: een week om weer met jezelf en de natuur te connecten. Na een paar weekjes twijfelen was ik om en boekte ik mijn reis.

Op de dag van vertrek was ik helemaal niet zenuwachtig, terwijl ik dat wel had verwacht. Ik had er alleen maar super veel zin in was heel nieuwsgierig en enthousiast. Ik vloog naar Alicante en ontmoette daar een aantal andere deelnemers op het vliegveld. Vanaf dat moment wist ik al zeker dat het een topweek zou gaan worden – wat een leuke mensen allemaal!

Na een autorit van een halfuurtje, sloegen we een onverhard bergweggetje in en reden we richting de finca. Na een paar minuten kwamen we al uit bij de toegangspoort. Wauw wat een geweldige plek! Finca Les Coves is een landgoed van 78 hectare, op een Spaanse berg midden in de natuur. Eigenaren Anne en Cees hebben een aantal jaar geleden het roer omgegooid en zijn van de Rotterdamse drukte naar deze plek verhuisd. Ongelofelijk wat een bijzondere plek zij hebben weten te creëren! Naast het idyllische hoodgebouw met zwembad en roze bar, staan er een aantal accomodaties op het terrein. Een grotvilla, glamping tenten, Scandinavische A-frames en Casa El Caracol. Allemaal heel luxe en smaakvol ingericht. Ik verbleef in Casa El Caracol, samen met mijn roomies Ruth en Karlijn. Dit huisje ligt ongeveer 10 minuutjes lopen (hiken dus!) van het hoofdgebouw af en is omringd door rust en natuur. Je hoort daar gewoon echt letterlijk helemaal niets.

Bij aankomst werd al meteen duidelijk hoeveel aandacht en liefde de crew in dit rootreat gestoken had. We werden letterlijk met open armen ontvangen, zowel door Anna en Cees als de bijbehorende 8 honden en 2 varkens. Ook lag er een persoonlijk ‘Moonbook’ voor iedereen op het nachtkastje klaar, gemaakt door astrologe Kiri. Een persoonlijke birth chart op basis van ieders geboortedag en -tijd, van wel zes pagina’s lang.

De volgende dag startte het programma en dat was iedere dag een aaneenschakeling van bijzondere en leuke dingen. De perfecte combinatie van ultiem chillen, elkaar leren kennen, nieuwe dingen leren en een beetje actief bezig zijn. Het programma varieerde iedere dag, maar we startten en eindigden de dag steeds met een uur vinyasa yoga. Op het begin moest ik hier wel een beetje aan wennen, vooral omdat de lessen veel pittiger waren dan ik gewend was! Gelukkig was onze yogajuf Paula een geweldige inspiratie en raakte ik op een gegeven moment verslaafd aan haar heerlijke Spaanse accent. Oh wat mis ik dat nu! Vooral de ochtendyoga op het buitendek was echt geweldig. De zon die langzaam opkomt en je gezicht verwarmt… en het uitzicht over de vallei… onbetaalbaar. Ook verzorgde yogi Claire twee keer een les, waaronder yoga nidra voor het slapen gaan. Deze vorm wordt ook wel ‘slaapyoga’ genoemd en hierbij hoef je dus alleen maar heel erg hard te proberen om niet in slaap te vallen. Mijn favoriet.

Naast de yogalessen deden we nog veel meer. We maakten een excursie naar El Salt (een natural pool), deden een hike met meditatie in het bos, kregen twee workshops, gingen een dagje naar het strand, deden een nieuwe maan-ceremonie én we kregen persoonlijke sessies. Er waren veel busritjes waarbij ik uit het raam staarde naar de mooie omgeving en trouwens ook veel busritjes waarbij we dubbel lagen van het lachen om elkaars grappen. Daarnaast was er ook nog genoeg tijd om in de zon te liggen op ons dakterras, podcasts te luisteren, te schrijven en te lezen.

De persoonlijke sessies werden verzorgd door holistisch therapeut Marije. Een holistische visie wil zeggen dat je mensen ziet als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek. Alles heeft met elkaar te maken. Op de eerste dag had ik meteen mijn eerste sessie en dat was heel waardevol en bijzonder. Tijdens deze eerste sessie gebruikte Marije een biosensor (een soort metalen toverstaf) 😉 om inzicht te krijgen in mijn verschillende lagen. Het bijzondere was dat zij ook precies die vragen en blokkades wist te raken die ik al van te voren voor mezelf in een boekje had opgeschreven. De tweede sessie, een aantal dagen daarna, was in de vorm van een kaartlegging. Ook deze legging was weer een bevestiging van alles wat die week de revue gepasseerd was en heel leerzaam. Daarnaast is Marije ook gewoon een heel lief, inspirerend en fijn persoon waar je ook heel hard mee kunt lachen. Een aantal vriendinnen van mij willen al een consult boeken na mijn verhalen over deze sessies, dus check hier haar website hier als je haar en haar toverstaf ook eens in actie wilt zien.

Tussen de regels door lees je vast al dat het meest bijzondere aan deze week uiteindelijk toch wel de mensen waren. Het was meteen dikke mik met mijn twee roomies en ik vond het heerlijk om mezelf een week lang te omringen met allemaal creatieve, ambitieuze en pure mensen. Neem bijvoorbeeld Lotte, een van de deelnemers, die haar eigen sieradenmerk Shella opgezet heeft. Zij gaf ons halverwege de week allemaal een van haar handgemaakte sieraden als aandenken. Hoe lief! <3 Of deelneemster Stephanie die zelf ook kaartleggingen en reiki doet en opeens besloot nog wat extra mini-consulten te doen bij het zwembad.

En dan… het eten!! Mijn god wat was dit lekker. We aten de hele week vegan en ik was wel een beetje benieuwd hoe dat zou gaan bevallen. Maar man man, dankzij chefkok Sander was dit echt geen straf. We kregen iedere ochtend een uitgebreid buffet met de allerlekkerste dingen en ‘s middags en ‘s avonds steeds een geweldige maaltijd. Pasta met oesterzwammen, een veganburger, zoete aardappelfrietjes met vegan mayo, noodlesoep, pokébowl, orzosalade, bietenrisotto, buritto’s… de variatie was niet normaal en het was steeds weer een feestje om aan tafel te gaan.

Het moge duidelijk zijn dat ik enorm heb genoten van deze week in Spanje en ik ben super dankbaar voor deze ervaring. Ik heb enorm veel geleerd over mezelf, ben heel erg geïnspireerd geraakt, heb veel gelachen, leuke mensen leren kennen en ik heb er ook nog eens een bruine snoet aan over gehouden. Wat een ultiem zennnnnnnnnn gevoel. Als iemand de gouden tip heeft om dit voor altijd vast te kunnen houden, let me know!

Grote kans dat je nu denkt: dit wil ik ook! Houd @fincalescoves dan even in de gaten op Instagram, want volgend jaar organiseren ze weer twee van dit soort weken. Misschien zie ik je daar wel 😉

Alle drone foto’s zijn gemaakt door Rowin van Bavel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *