Maandoverzicht

Februari: iets met vierhonderd valentijnsbrieven, bloemschikken en een Beatles kapsel

Week 1

Julie en ik begonnen februari met een nieuwe coupe. Wist je dat er zoiets bestaat als een krullenkapper? Nou, wij dus niet, ook al hebben we ons hele leven al te maken met een krullenkop. Samen gingen we voor de eerste keer naar een kapper die knipt volgens de Curlsys methode. Eerst wordt je haar op de ‘gewone’ manier in model geknipt en vervolgens, krul voor krul, op een speciale manier geknipt waardoor je haar meer volume krijgt. We eindigden als Bealtes coverband en moesten heel erg lachen om onze nieuwe coupe. Ik was er na een paar dagen toch wel heel blij mee, ondanks dat het (veel!) korter was geworden dan ik had gedacht.

Ik had vervolgens een super relaxt weekend. Op zaterdag ging ik met mijn moeder op pad en maakte ik deze super lekkere bloemkoolsoep met spekjes. Zondags ging ik met twee vriendinnen uitwaaien in het mooie natuurgebied bij de Drunense Duinen en aten we een pannenkoek met appel en spek.

Week 2

Deze week stond 100% in het teken van Young Impact. Ik was al een paar maanden bezig geweest met de voorbereiding van een aantal grotere projecten en in deze week kwam dat allemaal bij elkaar. Het is ons doel om zoveel mogelijk jongeren in actie te laten komen voor een betere wereld en het is mijn taak om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen van Young Impact af weten. Het project van Kaya was er eentje waar ik enorm bij betrokken was. Op Valentijnsdag deelde zij 400 liefdesbrieven uit met daarin pestverhalen van haarzelf en andere jongeren. De voorbereiding was al een groot feest en zorgde voor veel adrenaline en op de dag zelf beleefden we het ene na het andere bijzondere moment met voorbijgangers. Er vloeiden veel tranen en Kaya had de mooiste dag van haar leven. Daarnaast werd het een enorm mediaspektakel en kregen we aandacht van NOS, Hart van Nederland, Radio 1, RTL Late Night en nog veel meer andere media. Gekte! Kijk deze video maar eens met het hele verslag van deze dag.

Ook ging ik op zaterdag mee met de challenge van Stella. We gingen naar de IJhallen in Amsterdam Noord, om daar op de immense vlooienmarkt kleding in te zamelen voor tienermoeders. Vervolgens crossten we door naar Tilburg om de kleding af te leveren bij het tienermoederhuis en ook dat was weer een hele bijzondere ervaring. Ik ben (gelukkig) nog nooit op een dergelijke plek geweest en het gaf me echt weer even een reality check van hoe goed ik het eigenlijk wel niet heb.

Week 3

De Young Impact gekte zette nog even door in de derde week, want op dinsdag was de eerste draaidag van onze nieuwe Young Impact brandmovie. Al maanden zijn we bezig om het perfecte plaatje uit te denken, figuranten bij elkaar te zoeken, locaties te fixen en meer. Het was een feestje om de mensen van KAAPS (bedrijf in videoproductie) aan de slag te zien en de hele dag met een tof team door Rotterdam te racen. Op links zie je de grappige situatie die ontstaat wanneer je ‘even tussendoor’ een portret moet schieten met een donkere achtergrond in hartje Rotterdam. Ik kan echt niet wachten tot deze video af is!

Op donderdag ging ik naar een Bloomon workshop. Dat was dus echt super leuk. Ik ben helemaal verliefd op bloemen en heb een aantal keer uitgesproken dat ik graag nog eens een cursus bloemschikken zou willen doen. Helemaal te gek dus dat ik deze workshop van mijn collega’s cadeau kreeg voor mijn verjaardag. De workshop was in Den Bosch en er waren een stuk of 20 andere vrouwen present. Ik leerde vanalles over bloemsoorten, styling, de werkwijze van Bloomon en uiteraard het schikken van een boeket. Aanrader!

Week 4

In februari werd er ook hard gewerkt aan een heuse ‘carnavalswagen’, want op de eerste dag van maart gaat het hek van de dam in het Brabantse land. We offerden twee zondagmiddagen op om een piratenboot(je) in elkaar te knutselen en kwamen al vrij snel tot de conclusie dat we volgend jaar misschien iets meer tijd moeten investeren. Respect voor al die échte bouwers.

In een van de laatste dagen van februari ging ik naar Verliefd op Cuba. Eens in de zoveel tijd gaan we met de vrouwelijke kant van de fam naar de nieuwste Nederlandse romcom en dat was ook deze keer weer super gezellig. Lekker wegzwijmelen in Cubaanse sferen.

Al met al was het een drukke maand! Ik heb weinig gelezen en geschreven, helemaal geen yoga gedaan en heb me ook niet altijd heel fit gevoeld. Volgende maand dus maar weer iets meer zennnnn tijd inbouwen. Ofja, na carnaval dan natuurlijk ;-). Alaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *