Breda

Heel Breda terrast: 5 tips voor een zwoele zomeravond

Het is zomerrrrr en misschien heb je zelfs wel vakantie! In Brabant betekent dat: massaal het terras op. In deze blog deel ik mijn favoriete terrasplekjes die net even anders zijn dan anders. Gewoon omdat het kan, omdat het zomer is. Geniet ervan!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Belcrum Beach (@belcrumbeach) op

1. Belcrum Beach

Tussen de loodsen en kranen op het voormalige Mammoet terrein vind je het enige echte stadsstrand van Breda. Belcrum Beach is gemaakt van restmaterialen en draait volledig op vrijwilligers. Zak weg in een strandstoel, kijk uit over de Mark en drink een biertje uit de fles. Super relaxt en zo support je ook nog eens je locals die zich met hart en ziel inzetten voor deze bijzondere plek.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Botanist ? Breda (@debotanistbreda) op

2. De Botanist

Jaaaa wat is dit een fijne plek zeg. Ik fiets hier bijna iedere dag langs en moet mezelf dan écht bedwingen om niet standaard in een van de zitzakken aan de haven te ploffen. Deze tent heeft ook nog eens een lekkere kaart en het interieur is heel Instagrammable, dus zorg alsjeblieft dat ze niet failliet gaan en komt dat zien. 😉

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Moeke Ginneken (@moekeginneken) op

3. Moeke

Ook al zo’n leukerd buiten het centrum: Moeke Ginneken! Eenmaal op de Ginnekenmarkt kom ik op zomerdagen acuut in de vakantiestemming. Het voelt er alsof niemand ooit de volgende dag moet werken en er valt altijd wel iets te vieren. Je moet er even voor op de fiets, maar daar krijg je veel Brabantse gezelligheid, lekker speciaalbier en oneindig veel lekkere borrelhapjes voor terug.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BAAI (@baai_breda) op

4. BAAI

Met de slagzin ‘Baai zijn is meemaken’ (like) lokt deze gloedjenieuwe spot veel Bredanaren naar de Markkade. De ideale plek voor je vrijdagmiddagborrel of gewoon een relaxte avond aan het water. Je rolt daarna zo de binnenstad in, dus lange zomeravonden gegarandeerd.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hotel Mastbosch (@hotelmastbosch) op

5. Hotel Mastbosch

Misschien staat een boswandeling niet per se bovenaan je wensenlijst wanneer het 30 graden is, maar sla Hotel Mastbosch zeker niet over op je terrasronde door Breda. Het hotel bestaat al sinds 1897 en het bijbehorende terras is heerlijk idyllisch en nostalgisch. Je loopt hiervandaan zo het bos in, dus misschien valt het te combineren met een zomerpicknick of mooie fietsroute.

 

Ik wens je een fijne zomer! Wat is jouw favoriete terras in Breda?

 

Lees ook: Op deze 5 bijzondere plekken in Breda moet je een keer geweest zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *