Mijn huisje

Hometour: de keuken

Sinds januari woon ik in mijn nieuwe paleisje in dé volkswijk van Breda: Tuinzigt. In deze rubriek laat ik je met veel trots het eindresultaat van weken schilderen, schilderen en nog meer schilderen zien. 

Zo zag mijn keuken eruit toen ik de sleutel kreeg. Vooral de tegels vond ik al meteen foeilelijk, dat gekke ouderwetse bloemenpatroon moest en zou verdwijnen! (zie je niet zo goed op deze foto) Omdat er jaaaaaarenlang volle bak gerookt was in het huis, stonk het er ook echt een uur in de wind. Ik twijfelde op het begin een beetje of ik er wel mijn eigen plek van zou kunnen maken, want het is een huurhuis en daar ga je natuurlijk niet teveel in investeren.

In eerste instantie was ik geen fan van het houten schrootjesplafond, omdat het geheel destijds enorm donker was. Alle muren waren donker, er hingen vieze gordijnen en al het ‘wit’ was inmiddels geel vanwege de rook.

Gelukkig wist mijn vader wel raad met die keuken en werd hij binnen no time helemaal opgeknapt. Er ging een nieuwe afzuigkap in, nieuwe verlichting, alle deurtjes werden geschilderd en de tegels werden overgeschilderd met tegelverf. Ook pakten we het schilderwerk van de kozijnen mee en dweilde ik het plafond (Ja, echt. Er kwamen 3 emmers met gele tabakaanslag vanaf). Gelukkig had ik super veel hulp van vriendinnen, familie en collega’s die allemaal kwamen helpen!

En toen…

Tadaaaaa! Wat een verschil he?! Ik zat in een enorm dubio over welke kleur ik moest kiezen voor de keukenkastjes, maar ik ben heel blij met het resultaat. Origineel wilde ik de kastjes donkergroen schilderen, maar in combinatie met het houten plafond werd dat weer een heel donker geheel. Ik gebruikte voor zowel de tegels als de kastjes speciale keukenverf waarvoor je geen grondverf nodig hebt. De zwarte greepjes (Karwei) maken ook echt een enorm groot verschil.

Mijn keuken is best wel groot, dus er is zelfs plaats voor dit vintage bureautje wat ik van kennissen kreeg. Omdat ik de groene kleur toch nog ergens wilde laten terugkomen, gaf ik het bureautje maar een nieuwe lik verf! Super leuk in combinatie met al die planten. De lamp maakte ik ooit zelf door een IKEA krukje om te bouwen. Ik was ‘m eigenlijk beu, maar in deze setting vind ik hem toch weer heel erg leuk staan.

En ja, uiteindelijk koos ik er toch voor om het plafond zo te laten. Nu alles fris, licht en kleurrijk is, vind ik het eigenlijk wel iets hebben. Vooral in combinatie met zo’n modernere bamboe lamp (Kwantum). Bij slecht weer tikt de regen zachtjes tegen de lichtkoepel en voelt het een beetje alsof je in een boshuisje zit. 🙂 Ik ben heel blij met de make-over van mijn keuken. Zo zie je maar dat je voor een paar honderd euro heel wat kunt veranderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *