Mijn huisje

Hometour: de woonkamer

Sinds januari woon ik in mijn nieuwe paleisje in dé volkswijk van Breda: Tuinzigt. In deze rubriek laat ik je met veel trots het eindresultaat van weken schilderen, schilderen en nog meer schilderen zien. 

Hierboven zie je twee voor-foto’s van de woonkamer. Op de badkamer na, was deze ruimte er het slechtste aan toe. Op deze foto’s zijn het plafond en de toegangsdeur al vervangen, tijdens de bezichtiging was het nog erger dan je hier ziet. De toegangsdeur was voorzien van gouden tierelantijnen en viezig glas. Op deze foto’s zie je dat alle wanden voorzien waren van donkerbruine verf, wat het een heel donker geheel maakt. Wat je niet zo goed ziet, is dat het stucwerk ook heel lelijk was met een soort grove granol structuur. Het zou best wel wat werk kosten om dit weer fris en strak te maken.

Maar… toen ontstond er een geluk bij een ongeluk. Bij de oplevering werd duidelijk dat de woningbouwvereniging een vochtplek in de woonkamer vergeten was te repareren, waardoor het oude stucwerk op de lange wand opengebroken moest worden en ik daardoor drie weken vertraging opliep met verhuizen. Uiteraard was ik daar not amused over en dus bood de woningbouwvereniging aan om dan álle wanden op de benedenverdieping te stucen als tegenprestatie. TOP! Zo gebeurde het dat ik opeens een hele nieuwe, frisse benedenverdieping had.

Tadaaaa! Wat een verschil he? Ik ben super blij met mijn zithoek. Op termijn wil ik nog een nieuwe bank kopen, maar mijn oude bank kan hier voorlopig nog wel eventjes mee. Mijn Monstera plant is sinds ik hem meer ruimte heb gegeven een groeispurt aan het maken, dat is echt leuk om te zien. Het duurde een tijdje voordat ik leuke decoratie vond voor boven de bank, maar uiteindelijk scoorde ik deze rotan panelen bij Casa. Dat maakt het helemaal af! Het tafeltje kreeg ik van mijn oom en tante, het kleed is van de Zeeman en de rotan stoel vond ik in de sale bij de Intratuin. Het kussen op de linkerfoto is van de Wibra, ze hebben daar vaak onverwachts leuke spullen voor in huis. Het nepbontje is van de Action.

Ik vind mijn vensterbank zo gezellig met al die plantjes! Helemaal nu de bamboe rolgordijnen eindelijk hangen en ik niet meer mijn rolluik als gordijn hoef te gebruiken. 😉 Het schermpje voor het raam vond ik bij Kwantum en zorgt ervoor dat ik ongegeneerd op de bank kan hangen zonder al te veel pottenkijkers. Leuk detail: de luchtbevochtiger aan de verwarming is nog van de oude bewoonster. Ik vond ‘m zo leuk dat ik hem heb laten hangen! Bij het schoonmaken bleek alleen wel dat hij lang dienst heeft gedaan als asbak… er kwamen zo’n vijftien sigaretten uit.

Ik heb nu drie bananenplanten, maar van mij mogen het er nog wel meer worden. Wat zijn ze gezellig! Van de broer van de oude bewoonster kreeg ik twee nachtkastjes die nu dienst doen als televisiemeubel. Ooit wil ik nog wel een goed en breder meubel kopen, maar voor nu is het prima zo. De kruk met de rode velours bekleding vond ik bij de kringloopwinkel.

Ik heb twee deuren in de woonkamer groen geverfd. Dat besluit nam ik zonder er echt goed over na te denken binnen, maar ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Veel vrolijker dan wit! Dit Ibiza poefje kocht ik lang geleden bij een tuincentrum. In mijn oude huis was ik ‘m eigenlijk beu, maar hier staat hij toch wel weer leuk bij de rest van mijn nieuwe spulletjes.

Dat was ‘m weer! De volgende tour wordt heel kort, want dan is mijn Mexicaanse toilet aan de beurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *