Mijn huisje

Hometour: mijn hysterische toilet

Sinds januari woon ik in mijn nieuwe paleisje in dé volkswijk van Breda: Tuinzigt. In deze rubriek laat ik je met veel trots het eindresultaat van weken schilderen, schilderen en nog meer schilderen zien. 

Het heeft even geduurd, maar nu staat ook mijn hysterische toilet online. Eigenlijk dacht ik ‘Nah, die ruimte is toch veel te klein voor een hele blog’, maar inmiddels staat het er zo vol met prullaria dat er op iedere vierkante centimeter weer iets nieuws te zien valt. 😉 Hou je vast!

Tadaaaa — iedere keer als ik hier de deur open trek, dan waan ik mij in Latijns-Amerika. Van te voren had ik eigenlijk niet helemaal gepland dat het hier zo’n kleurrijk spektakel zou worden. Het begon allemaal met de oranje verf, die ik nog over had van de slaapkamer. Toen die eenmaal op de muur zat, wist ik dat er alsmaar meer kleur bij zou komen… iedere keer wanneer ik nu iets Mexicaans of met Maria zie, dan móét ik het hebben. 😉

Het ultieme pronkstuk is natuurlijk de lantaarnlamp, die kocht ik bij Casa Maria in Breda. In dat winkeltje barst het van de kleurrijke, tropische decoratie. Het schilderij kreeg ik van vriendin Lieke, die na het zien van mijn wc eindelijk een goede bestemming vond voor dit pareltje dat op zolder lag te verstoffen. Perfect!

Inmiddels weten jullie dat ik groot fan ben van de Zeeman, en ja ook deze spiegel en kapstok komen er vandaan. Samen kostten ze minder dan 5 euro. Zowel de lama (of alpaca?) als het schaap kreeg ik van vriendin Julie. Op een echte volwassenen-toilet hoort natuurlijk ook een verjaardagskalender, dus die scoorde ik onlangs bij de Hema. Moet ‘m alleen nog even invullen… 😉

Ik vind Perzische tapijten zó leuk, dat ik er per se ook eentje in het toilet wilde. Het rieten mandje kreeg ik ooit van mijn moeder omdat ze daar niets meer mee deed. Onlangs heb ik een setje retroprints laten afdrukken bij Fotofabriek, die ik aan de binnenkant van de deur heb gehangen. Als ik ergens op bezoek ben, vind ik het altijd heerlijk om lekker ongegeneerd foto’s te kijken op het toilet. Dat kan nu bij mij ook! 🙂

Zo’n beetje alles in mijn wc en badkamer is vernieuwd door de woningbouw, behalve de vloeren. Op sommige tegels zitten daardoor nog wat gekke vlekken die ik er met geen mogelijkheid uit krijg. Als iemand de ultieme tip heeft, let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *