Maandoverzicht

Januari: iets met een hartjespyjama, stoute schoenen en alpaca’s

I love overzichtjes! Daarom lijkt het me gezellig om iedere maand een blog te schrijven over mijn meest memorabele momenten. In deze blog neem ik je in vogelvlucht mee door januari.

Week 1

Voor de eerste keer in tien jaar ging ik niet naar een feestje met Oud & Nieuw. Ik besloot bij mijn ouders op de bank te bivakkeren en de honden gezelschap te houden (die niet echt onder de indruk bleken te zijn van al het vuurwerkgeweld). We keken samen Birdbox (scary!) en proostten daarna op een fijn 2019. Op 1 januari hadden we een nieuwjaarsborrel met alle broers en zussen van mijn moeder en ging mijn schoonzusje/bff Julie op de foto met Kaatje, de schattigste kat ooit.

 

Week 2

Ik was pas 7 dagen onderweg in het nieuwe jaar toen ik geveld werd door de griep. Inclusief keelontsteking, hoofdpijn en veel snotdoeken bracht ik twee dagen door in bed. Wel genoot ik enorm van de Vitamini’s-reclame van de Lidl die zo’n 100 keer per dag voorbij kwam (ik ben nog steeds hard aan het sparen voor Bram Bloemkool). Als alleenwonend persoon voelde ik me na 1 dag ziekenboeg wel echt enorm eenzaam en daarom werd ik in mijn hartjespyjama naar mijn ouders geëvacueerd. Na drie dagen was ik weer een beetje beter en snoof ik weer wat frisse lucht op tijdens het uitlaten van mijn favoriete viervoeters.

 

Week 3

Ik herontdekte mijn liefde voor pannenkoeken en at er 4 met extra veel stroop en poedersuiker. In het weekend hielp ik mijn broer en Julie met klussen in hun nieuwe huis. Nooit geweten dat het zoooo lang duurt om 1 freaking kozijn te schilderen. Deze week besloot ik ook om de stoute schoenen aan te trekken en een aantal magazines/ online platforms te benaderen die me inspireren, om zo wellicht ooit voor een groter publiek te mogen schrijven. Hatsa!

 

Week 4

Ik postte een blog over hooggevoeligheid en daar kreeg ik mega veel reacties op van bekende en onbekende mensen. Heel bijzonder dat er zoveel mensen zijn die mijn blogs lezen en daar blijkbaar ook soms nog iets aan hebben. Leuk! Op woensdag had ik toevallig 2 trainingen gepland staan die allebei over het onderwerp ‘geluk’ gingen. De eerste deed ik met mijn collega’s van Young Impact en ging vooral over werkgeluk, waar leuke gesprekjes uit voort kwamen. De tweede vond ‘s avonds plaats. Mijn lieve vriendinnetje Renske gaf namelijk haar eerste zelf-ontwikkelde workshop genaamd ‘een koffer vol geluk’. Het was een hele bijzondere, spirituele avond met acht andere mooie mensen. Aanrader!

 

Week 5

In het laatste weekend van januari mocht ik mijn verjaardagscadeau innen en ging ik met Julie wandelen met alpaca’s! We werden super hartelijk ontvangen bij Alpaca World Brielle en al gauw werden we gekoppeld aan Nora, de meest eigenwijze alpaca ever. Na het wandelen gingen Julie en ik nog even op pad in het stadje zelf, waar we dit leuke winkeltje ontdekten en bijna helemaal leeg kochten. Op de laatste dagen van januari ging ik met mijn collega’s van Young Impact twee dagen naar een hutje op de hei, waar we brainstormden en plannen voor het komende jaar bedachten. Wakker worden met dit uitzicht (rechts) was echt geen straf…

Wauw, wat is januari snel gegaan en wat heb ik al veel leuke dingen mogen doen dit jaar. Hoe was jouw eerste maand van 2019?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *