Maandoverzicht

Juli: iets met een kater, Madeira en een zeehondensafari

Ik hou van overzichtjes! Iedere maand selecteer ik wat foto’s die ik met mijn telefoon heb gemaakt en vertel ik je wat ik allemaal heb meegemaakt.

Week 1

In de eerste week van juli was het mega lekker weer en dus besloot ik last-minute een kaartje voor Breda Live te kopen. Dat resulteerde in een hele gezellige middag/avond en een flinke kater op zaterdagochtend.

Julie en ik hebben de gekke gewoonte ontwikkeld om elkaar verjaardagscadeaus te geven waarbij we iets met dieren gaan doen. Na een bevertocht en alpaca-wandeling was het nu tijd om zeehonden te spotten! Ik verwachtte er eigenlijk niet zoveel van, maar uiteindelijk was het super leuk. We stapten op in Gorishoek en vaarden door de Oosterschelde richting de Zeelandbrug. Daar zagen we een groep zeehonden die lekker lagen te luieren  op een zandbank en af en toe even gingen badderen. Aanrader voor een dagje op het water! Wij deden de tour met Frisia Rondvaarten.

Week 2

Deze week was een van mijn laatste werkweken voor de vakantie! De laatste dingen werden afgewerkt en mentaal zat ik al lang in het vliegtuig. Op zondag ging ik met Jordi, Julie en Mits (zie kofferbak) wandelen in de polder. We sloten de dag af met een bezoekje aan Bao, mijn nieuwe favoriete restaurant in Breda, waar we een sushiboot verorberden en Vietnamese biertjes dronken.

Ook ging ik deze week met vriendin Renske de stad in om een hapje te eten. Doordat de Italiaan waar we eigenlijk heen wilden gesloten was in verband met de vakantie, belandden we bij Centwich, een tapasrestaurant in een smaller straatje van Breda waar je anders eigenlijk nooit komt. Dankzij het rood met gele interieur voelde het wederom al alsof ik op vakantie was!

Week 3+4

En toen was het zover: vaaaaaaakantie! Samen met Raphaelle, Joselien en Joline vloog ik naar Madeira. Van te voren wisten we niet heel goed wat precies te verwachten van dit eiland, maar het was nog veel toffer dan ik had gedacht. Ik had constant het gevoel dat we in Zuid-Amerika waren (al ben ik daar nog nooit geweest) en vooral de natuur en uitzichten zijn bizar mooi. Ook verbleven we drie dagen op het nabijgelegen eilandje Porto Santo, waar het al helemaal voelt alsof de tijd vijftig jaar stil heeft gestaan. Ik denk dat ik nog een aparte blog ga schrijven over deze trip, dus ik zal hier nog niet te veel verklappen.

En nu is augustus alweer van start gegaan, wat opzich helemaal prima is, want dat betekent dat de zomer nog in volle gang is en er nog genoeg leuke feestjes en dagen op de planning staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *