Inspiratie

Leven met de maan: toch niet zo zweverig als het lijkt?

Vorig jaar schreef ik al eens een blog over de maan. Ik testte wat het met mij deed om een cyclus ‘mee te leven met de maan’ en vond het allemaal mega mysterieus. Naderhand is de relatie tussen de maan en mij meteen in het slop geraakt en zag ik het vooral als één van de vele manieren die er zijn om aan persoonlijke ontwikkeling te doen. Totdat ik 2 maanden geleden op een retreat voor de eerste keer kennis maakte met astrologie. Sindsdien ben ik die magische witte bol veel meer gaan waarderen.

Dat de maan veel invloed heeft op de aarde en ons als mensen, dat wist ik al wel. Om oceanen te kunnen bedwingen en eb en vloed te veroorzaken, moet je natuurlijk enorm veel superkracht bezitten. Toch voel ik (net als 99% van de mensen) de kracht van de maan niet zo. Ik slaap bijvoorbeeld niet per se slecht tijdens volle maan. Daarom verloor ik mijn interesse in maanrituelen al snel na mijn eerste try-out, want ja, je kunt ook zoveel andere momenten aangrijpen om te mediteren of rituelen te doen.

Met astrologie heb ik me eigenlijk nog nooit echt bezig gehouden, totdat ik op een retreat een astrologisch consult kreeg op basis van mijn geboortedatum, tijd en plaats. Blijkbaar kun je enorm veel aflezen aan de stand van de sterren op het moment dat je geboren wordt en dat gaat echt far beyond de gebruikelijke horoscoop die je in de Libelle leest. Het gaat over ascendanten, ‘houses’, ‘south node’ en ‘north node’ en is als het ware een blauwdruk van je ziel. Ik herkende heel veel van mezelf in die geboortehoroscoop, maar daarnaast vond ik het ook super interessant om meer te horen over astrologie. Er gebeurt zo ontzettend veel in ons sterrenstelsel en ik had eigenlijk gewoon geen flauw idee.

 

 

Precies op het moment dat ik deze buitenaardse relatie nieuw leven in wilde blazen, zag ik dat Leida van Astrology Rocks op zoek was naar bloggers die haar nieuwe online cursus wilden testen, genaamd ‘Leven met de maan’. Bingo! Dankzij deze cursus leerde ik de afgelopen weken van alles over het sterrenstelsel, aantrekking tussen planeten, de dierenriem, welke energie bij welke tekens hoort en veel leuke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat zwangerschappen ook een link hebben met de maancyclus? Een zwangerschap duurt namelijk precies tien ‘manen’. Op het einde van de cursus wordt uitgelegd hoe je maanrituelen kunt verweven in je dagelijks leven en krijg je een aantal handige (en heel mooi vormgegeven) werkboeken cadeau. Het fijne is ook dat Leida het als nuchtere West-Friezin allemaal heel duidelijk en spontaan uitlegt!

Ik vond vooral de combinatie tussen de maan en de dierenriem heel interessant. Iedere volle en nieuwe maan staan in een ander astrologisch teken en dat brengt dan weer een bepaalde energie met zich mee. De volle maan van afgelopen donderdag stond bijvoorbeeld in Tweelingen en dat zorgt ervoor dat mensen moeite hebben om te ontrafelen wat ze nu precies voelen. Super boeiend hoe dat werkt en als je er geen bal van gelooft kun je het in ieder geval altijd nog als excuus inzetten. 😉 Ik kan dus wel zeggen dat ik de maan in een heel ander licht ben gaan zien en ga de werkboeken van Leida de komende tijd nog veel bestuderen om alles een beetje te kunnen onthouden. De maan en ik gaan voorlopig dus weer als vrienden door het leven. Zweverig? Neehoor, het is eigenlijk gewoon natuurkunde!

 

Meer informatie over de cursus ‘Leven met de maan’ vind je via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *