Leven op 25 m2

Leven op 25 m²: de badkast

Ik woon in het allerleukste straatje van Breda, maar dan wel op maar 25 vierkante meter. Hoe dat is, vertel ik je in deze categorie. Welkom in mijn mini huisje. In dit eerste artikel: de badkast.

 

Waarom ‘badkast’? Nou, je kunt dit hokje van 1,5 vierkante meter niet bepaald als kamer bestempelen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik hier twee jaar geleden voor het eerst kwam en dat ik mezelf afvroeg of ik überhaupt wel in de douchebak paste. Dat lukt gelukkig prima, wanneer je niet al te veel ongecontroleerde bewegingen maakt althans.

Voorheen hing op de plek van dit kastje alleen een spiegel. Niet echt opbergvriendelijk natuurlijk. Deze spiegelkast vond ik bij IKEA en is ideaal om al mijn make-up, flesjes en potjes in op te bergen. In mijn voorraad vind je veel spulletjes van Rituals, gewoon omdat alles van dat merk lekker ruikt en ik dat altijd voor mijn verjaardag vraag. Het groene flesje dat je ziet is een body mist uit de nieuwe lijn ‘Ritual of Chado’ en ruikt naar een mix van matcha en bamboe. Alsof je zo uit een exotisch regenwoud stapt. In mijn badkamer (en rest van mijn huis) vind je altijd veel scrunchies en andere elastiekjes omdat ik mijn haar iedere dag zo’n 20 keer los en dan weer vast knoop. Ik zweer bij Murray’s kokoswax (het roze blikje) waar ik ieder dag mijn krullen en pony mee in bedwang houdt. Het wordt niet vet en geeft mega veel volume en stevigheid. Aanrader!

 

Planten maken iedere ruimte vrolijk en zijn altijd goed. Net als geurkaarsen of een geurzakje van Bridgewater. Zo lang als ik me kan herinneren heeft mijn moeder al geurzakjes van dit merk in huis. Ziet er ook nog eens heel gezellig uit! Ernaast ligt een kartonnen doosje met kleine zeepjes met de tekst ‘Zeg weet jij wel hoe leuk jij bent?’. Dit was zomaar een cadeautje van mijn moeder. Zomaar-cadeautjes zijn altijd extra leuk, toch?

Planken, kapstokken en hangzakken zijn ideaal in het geval van ruimtegebrek. De opberger op de foto rechts is ook van IKEA. In deze vakjes is het eigenlijk altijd een zooitje, maar ach in iedere ruimte heb je zo’n rommelplek nodig. Tot zover deel 1 van deze grande tour!

Follow my blog with Bloglovin

2 Reacties

    • elmay

      Welkom in Breda! Wat leuk dat je hier bent komen wonen, het is echt mijn lievelingsstad. Wel fijn dat je iets groter woont hihi 😉