Leven op 25 m2

Leven op 25 m2: de multikamer

Ik woon in het allerleukste straatje van Breda, maar dan wel op maar 25 vierkante meter. Hoe dat is, vertel ik je in deze categorie. Welkom in mijn mini huisje. Met in dit derde (en laatste) artikel: de multikamer.

Mijn bank en bed staan zo dicht bij elkaar dat ik eigenlijk vrij weinig op mijn bank zit. Want ja, een bed ligt dan al snel veel lekkerder. Toch ben ik heel blij met mijn Söderhamn IKEA-bank, want hij past precies tussen twee deurposten in en zit erg lekker.

Mensen kijken altijd een beetje gek wanneer ze het doek boven mijn bank zien, want waarom hang je een vrouw met boerka in je huis? Ik heb dit schilderij gekocht in Thailand en het herinnert mij er juist aan dat we, zelfs wanneer we totaal verschillend zijn, allemaal naar dezelfde wereld kijken. Als je er heel dicht op staat, zie je in de ogen van deze vrouw namelijk ook weer twee kleine schilderijtjes.

Ik vind mijn keukenblok toch wel veruit het meest lelijke onderdeel van mijn huis. Een keuken kun je het namelijk niet echt noemen. Het is klein, oud en verre van praktisch. Toch slaag ik er hier dagelijks in om een lekker maaltje te bereiden en word ik vanwege de kleine ruimte gedwongen om op tijd de afwas te doen. Ook wel weer handig!

Ik houd heel erg van souvenirtjes en vintage spulletjes, wat je goed terug ziet op mijn schouw. Het masker en het Hamsa doekje komen ook uit Thailand en het theetasje (rechtsboven) uit Nepal. Aan de muur vind je ook nog een geborduurd schilderij van mijn oma en het ronde schilderijtje vond ik ooit bij de kringloop.

En dan heb ik nog een klein bureau annex eettafel. Fun fact: eigenlijk stond deze tafel een kwartslag naar rechts gedraaid, want dan past hij precies in de ruimte, maar omdat mijn huis nogal scheef is rolde ik dan steeds op mijn bureaustoel naar de zijkant. De lamp op mijn bureau maakte ik zelf van een IKEA krukje, wat super leuk en makkelijk is om te doen (klik hier voor de tutorial). Het ‘prikbord’ maakte ik van IKEA onderzetters die ik met dubbelzijdig tape tegen de muur bevestigde. Maar eens in het halfjaar komt er eentje naar beneden zeilen, dus ik ben redelijk tevreden met dit systeem. 😉

 

Hoe gezellig dit plekje ook is, verlang ik enorm naar iets meer ruimte en vooral naar een fatsoenlijke keuken. Maar ja, die huizenmarkt he… Ga jij binnenkort jouw paleisje (of gewoon een appartement) in Breda verkopen? Call me!

 

Lees ook:

Leven op 25 m2: where the magic happens

Leven op 25 m2: de badkast