Leven op 25 m2

Leven op 25 m2: where the magic happens

Ik woon in het allerleukste straatje van Breda, maar dan wel op maar 25 vierkante meter. Hoe dat is, vertel ik je in deze categorie. Welkom in mijn mini huisje. Met in dit tweede artikel: mijn kleine slaapkamer.

Stiekem is de slaapkamer mijn favoriete plekje, want slapen is tenslotte mijn grootste hobby (van wie niet?!). Mijn bed is super zacht en ligt vol met kussens en dekens, precies zoals het hoort. Het gezellige bloemetjesdekbed vond ik een jaar geleden op de markt en geeft me romantische kasteelvibes. De dromenvanger daarboven is een van mijn favoriete items in huis. Deze vond ik op een ‘We Love Ibiza’ markt en is gemaakt van allerlei bijzondere stoffen en lapjes. Het nachtlampje maakte ik zelf van een IKEA-boekensteun en een losse stofzuigersnoer. Super simpel, maar toch bijzonder. Mijn nachtkastje is ook meteen een kledingopberger (want lekker praktisch) en daarvoor gebruikte ik de beruchte KALLAX vakkenkast van IKEA die je zo’n beetje in ieder huis kunt vinden. Op mijn nachtkastje liggen veel boeken en ook ligt hier altijd een beschermengeltje dat ik van mijn moeder kreeg.

 

Boven mijn mijn nachtkastje hangt ook meteen een kledingrek. Vriendinnen die voor het eerst bij mij komen vragen dan altijd ”Huh, is dit AL je kleding?!”. Nee, je moest eens weten wat je allemaal onder een tweepersoonsbed kunt bewaren. 😉 Aan mijn kledingrek hangt ook deze handige strijkplank. Ik ben heel blij met de hoge ramen in zowel mijn slaapkamer als woonkamer, want ondanks de kleine ruimte voelt het zo wel heel licht en fris aan!

 

Dit hoekje fotografeerde ik door op bed te gaan staan en mezelf zover mogelijk tegen de muur aan te pletten. Een goede tip voor iedereen met weinig opbergruimte: maak plankjes boven je deurposten! Dit is in veel gevallen een loze ruimte en is dus ideaal om een aantal opbergdozen te stallen. Het zwarte wandkastje is ook van IKEA, uit de TRONES serie. Bovenop heb ik een gezellig hoekje gemaakt met vintage servies, parfums en mijn schriftje waarin ik tijdens mijn reis door Nepal schreef. Naast de mooie herinneringen die hierin geschreven staan, vind ik het er ook gewoon heel leuk uit zien. Dit is tevens het hoekje waar ik altijd als eerste mijn sieraden of elastiekjes dump na een dag werken, dus zo clean als op de foto hier ziet het er haast nooit uit.

 

En dan de gekste feature van mijn leven op 25 vierkante meter: een oven in de slaapkamer! In mijn keukenblokje was destijds geen plaats meer voor deze (loeizware) oven dus besloot ik de oven ‘even tijdelijk’ hier neer te zetten. Inmiddels staat hij er al twee jaar en zie ik er duidelijk de voordelen van in: popcorn eten in bed was nog nooit zo comfortabel! Verder vind ik dit hoekje niet zo heel prachtig, want met al die transparante opbergdozen ziet het er vrij rommelig uit. Wel leuk: de gezellige sieradendoosjes op de bovenste plank. Deze vond ik ooit in een winkeltje in Nepal. Aparte souvenirs uit het buitenland vind ik altijd het leukste om uit te stallen in huis. Even wegdromen naar die mooie reis of vakantie… 🙂

 

Lees ook: Leven op 25 m2: de badkast

14 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *