Maandoverzicht

Maart: een nieuw vriendje, New Moon Gathering en kibbeling als hoogtepunt

Ik hou van overzichtjes! Iedere maand selecteer ik wat foto’s die ik met mijn telefoon heb gemaakt en vertel ik je wat ik allemaal heb meegemaakt.

Week 1

Nu onze wereld volledig op zijn kop staat, is het moeilijk te geloven dat het leven begin maart nog redelijk ‘normaal’ was. Op zondag ging ik nog naar de verjaardag van mijn opa in de Noordoostpolder. Die dag was het super lekker weer en liet ik tussendoor de honden uit met Julie. Daar schoten we dit lente achtige plaatje.

Op zondag ging ik naar het kattencafé hier in Breda, De Huiskamer van familie Snorhaar. Daar kroelden vooral Raphaelle en Joline met de katjes, voor mij was het vooral een bevestiging dat een kat het niet helemaal voor mij zou worden als huisdier. 😉

Week 2

En toen ging het eigenlijk allemaal best wel snel. Omdat ik in Breda woon, begon ik vanaf die week al met zoveel mogelijk thuiswerken. Die week ging ik af en toe nog wel naar kantoor. Er ontstonden ook opeens razendsnel mooie initiatieven om elkaar een hart onder de riem te steken, zoals de gratis meditatiesessie van mijn vriendin Renske.

Gedurende die week werd pas echt duidelijk dat de uitbraak van het coronavirus een enorme ramp was en dat het onze wereld voor een lange tijd op zijn kop zou zetten. De toespraak van Mark Rutte maakte veel indruk op mij. Het leek wel een slechte film, zo onwerkelijk vond ik het wat er allemaal gebeurde. En dat vind ik eigenlijk nogsteeds.

Week 3

Op woensdag die week ging ik met mijn moeder een aantal tuincentra af om plantjes te kopen. Als je dan toch thuis moet blijven, kan het er maar beter gezellig uit zien! Ik vulde deze vrolijke bakken in de voortuin en maakte een start met de beplanting in de achtertuin.

Mijn lokale frietboertje was een paar dagen dicht vanwege de onduidelijkheden rondom het coronavirus, maar gelukkig ging hij die donderdag weer open. Onder het mom van ”support your locals” (goed excuus) ging ik een lekker frietje halen. Wel raar zo, aan een tafel in de deuropening je bestelling doorgeven. Ik kan er echt niet aan wennen.

Dat weekend deden we een knutseldagje met de vrouwelijke kant van het gezin. Van takken die we langs de kant van de weg vonden, maakten we een hart met droogbloemen. Even wat anders dan al dat binnen zitten!

Week 4

En toen was daar opeens: Frenkie! Nadat ik de katten officieel had afgeschreven, was ik ervan overtuigd dat ik graag een konijn wilde als huisdier. Op maandag deze week leek het even of we richting een lock-down zouden gaan en dat was voor mij het laatste duwtje om er gewoon voor te gaan. Bedoel, een geschiktere periode om een huisdier op te voeden komt er natuurlijk nooit meer. Ik fietste naar Chews & Nibbles en werd daar verliefd op dit kleine vriendje. Na een paar dagen wennen is hij nu helemaal happy en hupst hij vrolijk door de woonkamer.

Zoals je waarschijnlijk vaker hebt gelezen, was ik afgelopen najaar naar een retreat op een berg Spanje. Twee meiden van de crew destijds zitten nu ‘vast’ op die berg en besloten deze week een online New Moon Gathering te organiseren. Dat was super leuk! Astrologe Kiri vertelde van alles over de energie van deze maanfase en yogadocente Claire gaf een yoga nidra sessie. Er waren veel mensen bij die destijds ook bij het retreat waren en ik vond het heel fijn om zo toch een beetje met elkaar in contact te staan. Zonder de coronacrisis zou dit misschien wel nooit ontstaan zijn en dat is dan wel weer heel bijzonder.

Verder was deze week redelijk ‘saai’, zoals voor iedereen op dit moment. Mijn hoogtepunt van de woensdag was het halen van een portie kibbeling bij de viskraam naast de Jumbo. Hoe saai kan het worden?! 😉 Op zondag organiseerden we met familie en vrienden een Quarantine borrel via Zoom, dat was dan wel weer lachen.

Ik vind dit een van de gekste maandoverzichten die ik tot nu toe heb geschreven, omdat het contrast tussen het begin en het einde van de maand zo groot is. Ook ben ik heel benieuwd hoe het overzicht van april gaat zijn en hoe dit alles zich de komende tijd überhaupt zal ontwikkelen. Voor nu wens ik je veel gezondheid en geluk toe. <3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *