Maandoverzicht

Mei: iets met een droomtuin, showtime en Big Magic

Ik hou van overzichtjes! Iedere maand selecteer ik wat foto’s die ik met mijn telefoon heb gemaakt en vertel ik je wat ik allemaal heb meegemaakt.

Week 1

Toen mei van start ging, was mijn achtertuin nog totaal niet zomer-proof. Er lagen alleen maar (hele lelijke en oude) tegels in, er was geen groen te bekennen en de indeling was onlogisch. Daarom ging ik samen met mijn vader en broer aan de slag om ook van de tuin een kleurrijk paradijs te maken. Man man, wat heb ik een spierpijn gehad! Ook hebben we voor mijn gevoel 180 uur in de rij gestaan bij de Milieustraat. Maar.. het is nu super mooi geworden! Duizend maal dank aan mijn vader en broer voor al het harde werk. Ik zal nog een keer apart een goede before & after delen. 🙂 Op de foto links zie je hoe het eruit zag toen alle tegels eruit waren en het één grote zandbak was. Ik vroeg me toen wel een beetje af of dit ooit nog goed zou komen…

Die week ging ik ook op de racefiets richting mijn ouders in Rijsbergen. Ik stopte daar even bij dit mooie kapelletje langs de weg.

Week 2

Vanaf deze maand ga ik minder voor Young Impact werken, om zo meer tijd over te hebben voor andere creatieve dromen en projecten. Om helderheid te creëren in wat ik nu eigenlijk écht wil gaan doen, ben ik aan de slag gegaan met coaching van Anne Bindels. In drie maanden tijd ga ik met haar ontdekken waar ik heen wil, welke belemmerende overtuigingen ik nog moet afbreken om dat te bereiken en hoe ik kan vertrouwen in deze volgende stap. Bij de Action kocht ik een vers, nieuw notitieboekje voor dit traject en die heb ik al voor een heel groot deel vol geschreven… al veel geleerd dus!

Ook ontdekte ik deze week een nieuw adresje voor pokébowls in Breda: Bij Poké. Het was nog tien keer lekkerder dan op de foto en dus zeker een aanrader.

Week 3

Deze derde week stond in het teken van Young Impact en onze online show ‘Young Impact Helpt’. Vanwege het coronavirus moesten we ons grote evenement in de Jaarbeurs helaas aflassen, maar we besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en dan maar een online versie te organiseren. De opnames waren in een studio in Amsterdam en de show was te volgen via een livestream waar uiteindelijk bijna 10.000 mensen naar hebben gekeken! Het was een ontzettend leuke dag, en iedereen was helemaal hyped om weer even iets anders te kunnen doen dan thuiswerken. Ook voor de aanwezige artiesten was het de eerste keer dat ze weer een optreden konden doen. Volop genieten dus, al werd er zoals je op de foto ziet ook gewoon heel serieus gewerkt. 😉 Je kunt de show eventueel hier terugkijken.

Week 4

Tobie werd deze maand 1 jaar oud! Als cadeau kreeg hij deze zandbak, die bij thuiskomst toch iets kleiner bleek te zijn dan ik in de winkel had ingeschat. Maar ach, hij past erin en graaft zich suf. 😉 Helaas werd het feestbeest deze maand ook ziek en moest hij veel ritjes naar de dierenarts maken. Het gaat nu goed, dus hopelijk blijft dat zo en kan het baasje ook gewoon eens probleemloos van het leven als konijnenmoeder genieten. 😉

Na de grote tuinverbouwing met mijn vader en broer was het tijd om het schuurtje een nieuwe kleur te geven. Hier zie je Roos met de roller in de weer! Echt een enorm verschil, zo’n andere kleur en veel vrolijker dan al dat grijs.

Week 5

Mijn nieuwe verslaving: The Bachelorette! Wat een heerlijk zwijmelprogramma is dat. Op zoek naar de ware liefde op een prachtig landgoed in Zuid-Afrika, wie wil dat nou niet?

Deze maand las ik ‘Big Magic’ van Elizabeth Gilbert, een tip van mijn coach Anne. Al na de eerste bladzijde was ik verkocht: wat een geweldig boek is dit. Het is een soort manifest aan alle mensen die meer creativiteit in hun leven willen, maar dat vanwege allerlei redenen niet helemaal durven (op mijn lijf geschreven dus). Elizabeth Gilbert is sowieso een van de beste schrijfsters ooit, dus het boek leest heel makkelijk weg. Ik ben het nu voor de tweede keer aan het lezen, waarbij ik het iets beter bestudeer en allerlei dingen aan het highlighten ben.

Tijdens het lezen van dit boek kwamen ook opeens de woorden ‘Alles wat Schittert’ in mijn hoofd. Al een tijdje heb ik het idee om een bundel te maken van mijn gedichten en gedachten die ik op de een of andere manier de wereld in wil slingeren. Ik heb alleen nog geen flauw idee hoe. Het is niets voor mij om iets al wereldkundig te maken zonder dat ik een perfect uitgedokterd plan heb, maar naar aanleiding van dit boek en mijn coaching bij Anne heb ik dat nu juist lekker wél gedaan. Ik plaatste gisteren een berichtje op Instagram en daar kwamen allerlei leuke reacties, tips en vragen uit. Tof hoe dingen ineens in beweging komen wanneer je al alleen maar ‘een idee’ uitspreekt. 🙂 Wil je op de hoogte blijven van deze bundel en mijn plannen? Dan kun je hier je e-mailadres achterlaten.

Het laatste weekend van deze maand was perfect. Op zaterdag ging ik naar vriendin Renske, die praktisch naast een strandje woont. Daar hebben we lekker liggen bakken en kletsen. Die zondag ging ik met vriendinnen naar de Galderse Meren en op maandag barbecueden we bij mijn ouders in de tuin. Ultieme zomervibes!

 

Ondanks alle coronamaatregelen was dit dus eigenlijk een hele mooie en verrassende maand. Tot in juli!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *