Geen categorie

Mijn 18 hoogtepunten van 2018

Nog maar twee weken en dan is het jaar voorbij! Ongelofelijk. Vorig jaar maakte ik een klein jaaroverzichtje op Instagram en dat vond ik stiekem super leuk, want het is bizar hoeveel leuke dingen je wel niet kunt meemaken in zo’n korte tijd! Daarom pak ik het dit jaar iets groter aan en deel ik mijn achttien hoogtepunten van dit jaar met je. Lees je mee?

1. Roadtrip!

Het voorjaar begon met een verrassende roadtrip. Yay! Met mijn lieve friend Julie boekten we een surprise trip bij sprs.me. Dat was echt fantastisch. Tot op het moment dat we in de Fiat Panda van Julie stapten, wisten we nog steeds niet waar we heen zouden gaan. Parijs? Groningen? Londen? Nee, het werd Bacharach! Toen die plaatsnaam beeld verscheen, hadden we echt geen flauw idee in welk land we het moesten zoeken. We roadtripten richting Koblenz en reden langs de Rijn totdat we in het Rijnplaatsje Bacharach uit kwamen. Een bestemming die we sowieso nooooooit zelf hadden uitgekozen maar superleuk bleek te zijn. We bezochten een beren -en poppenmuseum, deden een cruise, aten vieze Duitse worst in een oude carrousel, gingen naar Mainz, bezochten veel kasteeltjes en genoten van het zonnetje. Oja, en we kroonden de Goudreinet in Weert tot beste wegrestaurant ever.


2. Ik begon weer met schrijven

Dit jaar begon ik weer te schrijven. Gek genoeg heb ik dat de laatste jaren namelijk amper meer gedaan. Al sinds de basisschool hou ik van alles wat met woorden te maken heeft en heb ik veel gedichtjes, blogs, artikelen, halve boeken en nog veel meer geschreven. Toch zakte het de laatste jaren een beetje weg. Dit jaar ontdekte ik eindelijk dat schrijven gewoon datgene is waar ik mega gelukkig van wordt en begon ik weer met het wekelijks schrijven van artikelen. Back in tha writing game!

3. De meest bizarre werkdag ooit

In december 2017 begon ik met mijn nieuwe baan als Contentmarketeer bij Young Impact, een organisatie die gelooft dat iedere jongere het verschil kan maken. Met Young Impact organiseren we ook ieder jaar een groot evenement waar alle jongeren die dat jaar impact gemaakt hebben, bij elkaar komen. In juni van dit jaar vond dat plaats in Rotterdam Ahoy met artiesten als Ronnie Flex, StukTV en Teske de Schepper. Het werd de meest bizarre werkdag van mijn leven en een super toffe ervaring die ik nooit meer zal vergeten (ookal zag ik bijna niets van de show en was ik vooral backstage aan het rondrennen als een kip zonder kop).4. Veel dagjes naar het strand

We hebben natuurlijk heeeeeeerlijk weer gehad in Nederland deze zomer en dat is al een hoogtepunt opzich. Daardoor heb ik mogen genieten van heel veel dagen aan de Hollandse kust met mijn lieve vriendinnetjes en familie. Heimwee naar de zon!5. Ik kocht een hele zomer geen nieuwe kleding

Ik deed mee aan de Slow Fashion Summer en kocht 3 hele maanden geen nieuwe kleding. Het was vooral op het begin best wel een uitdaging, maar uiteindelijk ging het me redelijk gemakkelijk af. Het heeft veel effect op me gehad, want ik ben tot op de dag van vandaag veel minder met nieuwe kleding bezig en koop nog steeds veel tweedehands kleding. Lekker voor de portemonnee!

6. Ik kreeg er nieuwe vriendinnen bij

2017 was niet het allerbeste jaar voor me op het gebied van vriendschap, maar wat heb ik dit jaar bijzondere mensen mogen leren kennen! Ik leerde wat ik belangrijk vind, wat waardevolle vriendschappen zijn en nog veel meer. Wat ben ik blij met al die lieve en bijzondere mensen die ik nu om mij heen heb. #supersupersuperdankbaar

7. Wandelen werd opeens een ding

Wandelen werd opeens HOT dit jaar! Althans, in mijn leven dan. Ik ben er veel avondjes op uit getrokken met verschillende vriendinnen. Lekker wandelen in het bos of door de stad, de ideale manier om bij te kletsen en toch ook nog een beetje actief te zijn.

8. Ik genoot een weekendje in Rockanje met mama…

Midden in de zomer ging ik een weekendje naar Rockanje met mijn lieve moeder. Dat waren een paar topdagen! Lekker eten aan de zee, luieren aan het zwembad en Libelles lezen in de strandstoel. Ook bezochten we het vestingstadje Brielle, waar we deze verwilderde bloementuin spotten.9. …en een weekendje in Scheveningen met Raphaelle

Ook stapte ik met een vriendin op de trein naar Den Haag om daar nogmaals een lang weekend te genieten aan zee. Het werd een weekend met veel flesjes Desperados, een heel goed 90’s feestje, veel zonuren en lekker eten. Life’s good.

10. Hello, moon

Dit jaar leerde ik veel over de maancyclus. Opeens zag ik overal rituelen, artikelen en posts die met de maan te maken hadden en dat triggerde me enorm. Ik raakte vooral geïnteresseerd in het schrijven van intenties tijdens nieuwe maan en schreef daar dit artikel over.

11. Bloemen, bloemen, bloemen

En natuurlijk waren er bloemen! Ik plukte alle bermen in West-Brabant leeg en maakte daar boeketjes en andere bloemcreaties van. Ik kan er nooit genoeg van krijgen.

12. Twee nieuwe vriendjes

Wie mij een beetje volgt op Instagram, weet dat ik dit jaar stapelverliefd ben geworden op de twee nieuwste aanwinsten van de familie: Mits en Bries. Inmiddels zijn ze 10x groter dan hieronder op de foto, maar ze zijn nog steeds even lief.13. Ik werd ondernemer!

Dit is misschien wel het allergrootste hoogtepunt: ik schreef mijn eigen onderneming in bij de Kamer van Koophandel! Vanaf dit jaar ben ik officieel tekstschrijver en redacteur. In de tweede helft van dit jaar schreef ik daardoor veel artikelen voor onder andere Lifejunkie, Ondertussen en Bedrock. Ook begon ik met netwerken en leerde ik veel nieuwe ondernemers, creatievelingen en andere interessante mensen kennen.14. Expeditie Robinson-weekend

Het jaarlijkse familieweekend nam in 2018 een unieke vorm aan, want we waanden ons een weekend lang in Expeditie Robinson-sferen. Inclusief ranzige eetproef, kajaktocht door de Biesbosch om 07:00 ‘s ochtends en een finalespel met fakkels, puzzels en koffers op de bodem van een meer. Net echt.15. Leo!

Na het overlijden van goudvis Theo werd weduwnaar Gerard eenzaam. Daarom kocht ik een nieuw vriendje voor ‘m, genaamd Leo. Ik zocht hem samen met mijn boer uit bij de Intratuin en dat was een groot feest. Na elkaar een aantal maanden de tent uit gevochten te hebben, zijn Leo en Theo inmiddels dikke vrienden geworden.16. 8 dagen in carnavalsoutfit

Als er ergens ‘alaaaaaf’ geroepen wordt, ben ik er natuurlijk als de kippen bij. Ik heb dit jaar schrikbarend weinig uren in de kroeg doorgebracht in vergelijking met de jaren hiervoor, maar tijdens carnaval heb ik dat ruimschoots goed gemaakt. Carnaval, 11/11 of Kluunen, ik was van de partij. En een rol Döner klappen hoort daar dan natuurlijk ook bij.17. Ik streepte Villa Augustus van mijn bucketlist

Villa Augustus stond al een tijdje op mijn verlanglijst. Het is een moestuin, restaurant, bloementuin, markt en hotel in één. Nou, daar moest ik natuurlijk heen. In de herfst ging ik een weekendje richting Dordrecht en logeerde ik op deze fantastische plek. Doe jezelf een lol en ga hier een keer heen! Het was ook de eerste keer dat ik in mijn eentje een paar dagen weg ging en dat beviel best wel goed. Ga ik volgend jaar zeker vaker doen!

18. Ik vierde mijn verjaardag weer eens

Al jaren had ik mijn verjaardag niet fatsoenlijk gevierd. Ik vond het nooit zo nodig en had meestal ook niet echt de ruimte om veel mensen uit te nodigen. Ook dit jaar dreigde het weer in de soep te lopen doordat mijn huis niet groter is dan 25 vierkante meter, maar ik moest en zou dit jaar mijn verjaardag vieren. Daarom nodigde al mijn dierbare familie en vrienden uit bij mijn ouders thuis en werd het een gezellige boel. Je moet vieren wat er te vieren valt, toch?


Nu ik dit zo allemaal bij elkaar zie, realiseer ik me pas echt hoe bijzonder dit jaar is geweest voor me. 2019 I’m ready for ya!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *