Random stuff

Op tuintoer

Soms kom je van die dingen tegen waarvan je denkt, ‘waarom heb ik dit in hemelsnaam nog nooit eerder gedaan?!’. Dat geldt in ieder geval voor de tuintour die ik afgelopen weekend deed met mijn moeder en Julie.

We kwamen dit op het spoor dankzij het lokale huis-aan-huisblad in regio Zundert, waar mijn ouders wonen. Zonder al te veel verwachtingen gingen we afgelopen zondag op pad om zes tuinen in de omgeving te bezoeken.

Al snel werd ons duidelijk dat het niet ‘zomaar’ tuinen waren die we gingen bezoeken, het waren stuk voor stuk parels waar mensen hun hele ziel en zaligheid in stoppen. We zagen tuinen vol prachtige bloemen, enorme moestuinen, een heus kabouterbos en we konden stiekem ook nog een beetje binnenkijken in de prachtige boerderijtjes die bij deze droomtuinen hoorden.

In een aantal tuinen kon je ook stekjes kopen. Die vond je dan in ergens in een kleine kas, achterin de tuin. Heerlijk om door die kassen te struinen op zoek naar mooie stekjes. Die kostten dan natuurlijk ook maar een paar euro per stuk, veel goedkoper dan in het tuincentrum.

Het leuke is: een aantal van deze tuinen zijn gewoon het hele seizoen te bezoeken! Landgoed Jorissenhoeve in Schijf is bijvoorbeeld op 19 juli ook weer open voor publiek. Dat was een van de mooiste tuinen die we hebben gezien en dus zeker de moeite waard. Je kunt daar ook zelfgemaakte jam kopen, al zullen ze de voorraad wel weer even moeten aanvullen na ons bezoek. 😉

Als je deze tuintoer volgend jaar ook wilt doen (eerste zondag in juli), volg dan even deze Facebookpagina. Wij zijn volgend jaar sowieso weer van de partij, maar ik denk dat ik de komende zomermaanden ook zeker meer tuinen door Nederland ga bezoeken. Op deze website vind je alle open tuinen in Nederland en meer informatie over opentuinendagen. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *