Over mij

Hallo daar! Ik ben Elmay Claassen (29) en ik noem mezelf vaak een ‘creatieve maker’ omdat ik niet zo goed in een hokje te stoppen ben. Ik schrijf verhalen en gedichten, run een webshop, verkoop mijn gedichten in winkels, ben huisdichter bij Flow Magazine, werk als freelance redacteur, help jongeren bij hun ontwikkeling en maak campagnes over maatschappelijke thema’s. In dat alles zijn het altijd de verhalen die mij raken. De wereld zit vol verhalen en die wil ik allemaal zo echt mogelijk vertellen.

Ik ben een hopeloze romanticus. Mijn hoofd zit altijd vol met tuinen, bloemen, oude boerderijtjes en kleuren. Soms voel ik me net een moderne versie van Alice in Wonderland. Mijn grootste wens is om onvoorwaardelijk authentiek te kunnen zijn en dat wens ik ook iedereen om mij heen toe. Je maakt mij onder andere blij met nieuwe avonturen, een goed boek, zinvolle gesprekken, chai latte, de geur van herfst, ontbijten in de stad en een goede verkleedpartij.

Toen ik in groep acht zat, mochten we van de juf kiezen tussen het maken van een werkstuk of het schrijven van een creatief verhaal. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik schreef een kort verhaal over ‘Tommy and The Girls’; Tommy was een klein marsmannetje en The Girls twee doodnormale meiden uit Noord-Brabant. Ze maakten de meest wilde avonturen mee. Ik knutselde een eigen kaft (inclusief auteursbiografie) en was helemaal verkocht. Sindsdien schrijf ik columns, blogs, korte verhalen, halve boeken en meer woordcreaties die voor een groot deel in de kast zijn blijven liggen. Op mijn zestiende besloot ik Journalistiek te gaan studeren, maar daar stopte ik vanwege een te grote interesse voor Tilburgse studentencafés al weer snel mee. Na een omweg via een marketingopleiding ben ik nu alsnog dagelijks bezig met het creëren van verhalen.

In mijn online gedichtjeswinkel kun je mijn poëzie shoppen. Ik schrijf ook gedichtjes op maat. Meer daarover vind je hier. Wil je met mij samenwerken? Leuk! Ik sta altijd open voor mooie klussen op het gebied van poëzie, redactie of communicatie. Op deze pagina kun je zien wat ik als freelancer voor jou kan betekenen. 

Meer weten of iets vragen? Neem contact met mij op.