Gedachten

Tien dingen waar ik gelukkig van word (maar te weinig doe)

Soms irriteert het me dat ik niet altijd die kleine dingen doe waar ik het meest energie van krijg. Herken je dat? Je ligt een hele middag te lammen op de bank, eet een pak koekjes leeg, drinkt een fles cola weg en achteraf denk je ‘mweh, was ik maar naar yoga gegaan en had ik die lekkere verse perziken maar gegeten die in de fruitschaal liggen te wachten’. Zoiets herken je vast wel, hoop ik. 😉 Stiekem weet ik best wel goed wat goed voor mij is, maar ik kies daar niet altijd voor. Daarom besloot ik een lijstje te maken van tien kleine dingen waar ik gelukkig van word, om mezelf daar altijd aan te kunnen herinneren.

1. Lezen

En dan niet één hoofdstuk voor het slapen gaan, maar minstens een uur aan een stuk.

2. Nieuwe mensen ontmoeten

Soms een beetje spannend, maar o zo waardevol. Nieuwe connecties zetten je aan het denken.

3. ‘Gewoon’ thuis zijn

Een beetje opruimen, hoekjes opnieuw stylen, sieraden maken en meer kneuterige dingen doen geven echt het gevoel van ‘thuis zijn’. (niet te verwarren met zes uur lang achter elkaar in bed Jane the Virgin bingewatchen)

4. Bij familie zijn

Bij familie op de bank zitten geeft hetzelfde gevoel als thuis zijn, maar dan is het nog veel gezelliger.

5. Schrijven

Mijn grootste passie, dus geen wonder dat ik daar gelukkig van word.

6. Bewegen

Yoga, pilates of een rondje wielrennen zorgt voor ultieme ontspanning.

7. Buiten zijn

Op een of andere manier wil ik altijd naar buiten. Naar het bos, naar zee of naar een andere plek in de natuur.

8. Geïnspireerd raken

Door een mooi boek, een goede film of een leuk museum.

9. Mooi zijn

Soms is het gewoon lekker om wat geld uit te geven aan mooi zijn. Zonnebankje, kapper of een nieuwe scrub van Rituals: ik word er blij van.

10. Goede gesprekken

De momenten dat het echt ergens over gaat 🙂

2 Reacties

  • Nikita

    Ik herken dit wel. Vaak zit ik op elk moment op sociale media te scrollen of dingen te doen die ik niet wil. En dat terwijl er veel dingen zijn waar ik meer van ontspan en toch niet doe. Ik denk aan tekenen, mijn serie volgen, lezen, schrijven en andere blogs lezen. Mijn probleem ligt ook in het feit dat ik veel te snel ja zeg als iemand me komt vragen om iets te doen en dan niet voor mezelf kies.

    • elmay

      Fijn dat ik niet de enige ben ;-). Gek he dat het dan toch zo werkt dat je je laat ”meevoeren” door de stroom en niet echt kiest voor de dingen die je wilt. Maar misschien door er zo even bewust over na te denken dat je de komende tijd toch andere keuzes gaat maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *