Geen categorie

Mijn mini vakantie in Villa Augustus

Een jaar geleden belandde ik met mijn moeder en zus in Villa Augustus voor een lunchdate en ik werd instant verliefd op deze plek! Het is een hotel, moestuin, markt, restaurant en feestlocatie in 1 en een magische plek om te zijn. Sindsdien staat een nachtje logeren in een van de prachtige tuinkamers van de villa op mijn bucketlist. Ik besloot om deze maand een weekje vrij te nemen en dat leek me het perfecte moment om een paar daagjes op ontdekking te gaan in Dordrecht. Een stad die zich hemelsbreed maar 30 kilometer van mijn huis vandaan bevindt en waar ik al minstens tienduizend keer langs ben gereden met de trein, maar nog nooit fatsoenlijk ben uitgestapt. Het was ook de eerste keer dat ik écht helemaal alleen een paar daagjes weg ging. Lees in deze blog hoe dat was!

Dinsdag

10.00 – Op naar Dordt

Mijn wekker stond rond een uurtje of half 9, zodat ik enigszins op tijd bij Villa Augustus zou zijn. Maaaaarrrr ik lag veel te lekker in bed en had heel veel zin om nog een uurtje extra te slapen. Aha: daar was het eerste voordeel al van in je eentje op pad gaan. Ik hoefde met niemand rekening te houden en verzette mijn wekker een uurtje. Om 10.00 hopte ik in de bus, de trein en daarna liep ik met mijn rugzakje richting Villa Augustus. Ik kon meteen inchecken en kreeg de sleutel van mijn super mooie tuinkamer. Inclusief openslaande deuren naar de Italiaanse tuin en een fijn terrasje om te zitten lezen. Heaven!

11.00 – Een magische plek

Zijn bovenstaande plaatjes niet bizar? Echt alles aan deze plek klopt. Ik ging meteen op ontdekkingstocht in de tuin; er zijn verschillende moestuinen, een Italiaanse tuin, er groeien prachtige wilde bloemen, er staan bijenkassen en overal zijn verschillende hoekjes te ontdekken. In de tuin bevindt zich zelfs een ‘geheime kamer’. Deze speciale hotelkamer is geïnspireerd op de grote Italiaanse buitenplaatsen waar vroeger enorme feesten gegeven werden. Eigenaren lieten dan vaak een Giardino Segreto aanleggen waar ze even alleen konden zijn…

12.30 – Uitwaaien aan de kade

Het was eigenlijk totaal geen lekker weer en het miezerde de hele dag al, maar juist daardoor had ik zin om meteen de stad in te gaan. Lekker uitwaaien, een frisse neus halen en een 12-uurtje scoren in een bruin café, dat leek me wel wat. Ik liep langs de Wantijkade en de Merwekade en plofte daarna neer In De Vergulde Lampet, waar ik mijn maag vulde met deze klassieker.

18.00 – Alleen uit eten?!

Dit was de eerste keer dat ik helemaal in mijn eentje naar een hotel ging en ik had daar echt super veel zin in. Het enige waar ik een beetje tegenop zag, was het alleen dineren. Ik bedoel, dat is toch wel andere koek dan ontbijten of lunchen. Gelukkig was het totaal niet raar of ongemakkelijk. Ik at bij Downtown. Tijdens het wachten las ik lekker in mijn boek en tijdens het eten kon ik genieten van een prachtig uitzicht over het Wantij. Later die avond pakte ik een filmpje in de Kinepolis en daarna liep ik terug naar Villa Augustus. Zelfs ‘s nachts is het terrein nog prachtig, vooral door de neon signs die overal en nergens tegen de gevel hangen (wil ik ook in huis!).

Woensdag

10.30 – Good morning!

Kijk nou even hoe ik hier wakker werd. Prachtig, toch? Zelfs het zonnetje was eindelijk tevoorschijn gekomen. Ik ontbeet in het restaurant van Villa Augustus met deze pancakes met vijgen en honing uit de moestuin. Heerlijk! Ook las ik voor het eerst in jaren weer eens de krant.

12.00 – Lekker niksen

De rest van die middag deed ik echt helemaal niets. Ik benutte mijn terrasje door de hele middag te schrijven en lezen. Precies zoals ik het me had voorgesteld!

16.00 – Kringlopen

Oké, ik maakte nog wel een kleine wandeling naar Opnieuw & Co, een kringloopwinkel op 20 minuutjes wandelen. Ik scoorde een boek voor 1.50 en genoot onderweg van alle verschillende bootjes langs de waterkant.

18.00 – Eten met mama

De tweede avond hoefde ik niet alleen te eten, want mijn allerliefste moeder kwam gezellig een avondje langs. We aten samen in het restaurant van Villa Augustus en mijn moeder kocht daarna verse vijgen in het marktcafé van de villa (omdat ze zo jaloers was op mijn pancakes van die ochtend).

Donderdag

10.30 – Doei bloemetjes

Zoals je ziet, sliep ik ook deze ochtend weer lekker uit. Daarna zei ik de bloemen gedag en ging ik nog een keer richting de historische binnenstad. Ik ontbeet bij Broodcafé Jaap met een gekookt eitje, croissantje, verse jus en zwarte koffie. Daarna wandelde ik langs de Groenmarkt en het Maartensgat en verbaasde ik me alweer over hoe mooi Dordrecht eigenlijk is. In de Voorstraat zitten mega veel antiekwinkeltjes en kleine ondernemers. Daar kocht ik nog een toffe poster bij Bluebirds in the backyard. ‘s Middags pakte ik de trein terug naar huis.

Het is heel anders wanneer je in je eentje weg gaat; voor mijn gevoel heb ik intenser genoten van alles wat ik zag, maar de gezelligheid van samen op pad zijn mis je natuurlijk wel. Toch ga ik het zeker nog een keer doen. Dit waren echt drie fantastische dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *