Geen categorie

Wordt woestaantrekkelijk door simpelweg kwetsbaar te zijn

Ik heb altijd enorm tegen mensen op gekeken. Op de middelbare school wilde ik zijn zoals de populaire meisjes uit mijn klas en ik probeerde me dan ook vooral zoveel mogelijk aan te passen. Later tijdens mijn eerste baantjes deed ik ook erg mijn best om vooral niet teveel op te vallen door ‘domme’ vragen te stellen of ook maar enigszins te laten blijken dat ik nog lerende was. Waarom? Het was de angst om kwetsbaar te zijn, zo weet ik nu, dankzij de razendpopulaire psycholoog Brené Brown. Want wat als je die angst laat vallen en gewoon jezelf bent, inclusief alle eigenaardige en klunzige eigenschappen die daar eventueel ook bij horen? Dan wordt je een veel leuker mens. Sterker nog: je wordt woestaantrekkelijk.

Jezelf kwetsbaar opstellen is natuurlijk ook nogal wat. Het voelt alsof je bijna letterlijk een stukje van jezelf aan iemand anders geeft. En wat nou als mensen dat stukje helemaal niets vinden en keihard veroordelen? Dat is een angst die je volgens Brené vandaag nog bij het grof vuil zou moeten zetten. Ze stelt zelfs dat wanneer je kwetsbaarheid uit de weg gaat, je eigenlijk het leven in zijn geheel uit de weg gaat. Want juist jouw kwetsbare zelf is de basis van alle mooie dingen in het leven zoals liefde, vertrouwen en geluk! Durf jezelf te laten zien, neem het risico om keihard op je bek te gaan en heb de moed om dingen gewoon te proberen.

Laat jezelf zien

Nou, dat is echt zo makkelijk nog niet. Meer dan ooit zijn we bezig met wat mensen allemaal wel niet van ons zouden kunnen vinden. Maar doe het toch! Zing, dans, schrijf en lach. Heb je de behoefte om iets te creëren? Doe het gewoon! Laat de wereld zien waar jouw vlammetje van gaat branden en geef jouw creativiteit de ruimte. Zo trek je gelijkgestemden aan en daarbij maakt die nieuwe gepassioneerde houding jou ook nog eens mega sexy.

Neem risico’s

Heb jij wel eens een Instagrampost verwijderd omdat je toch te zenuwachtig was voor wat mensen ervan zouden vinden? Of pas je minstens 10 keer de tekst in je post aan, omdat je steeds blijft twijfelen? Niet doen! Het nemen van risico’s (en daarmee een gezonde dosis schijt hebben aan meningen van anderen) hoort nu eenmaal bij het proces. Kies voor authenticiteit en laat je angst voor wat anderen vinden los. Jij bent op je leukst als je gewoon echt bent.

Probeer het gewoon

Misschien voelt dit alles een beetje spannend voor je en kies je liever voor zekerheid, maar vertrouw op je intuïtie. Heb jij sterk het gevoel dat je een bepaalde richting op moet? Ga ervoor. Laat je perfectionisme varen. Door jezelf te zijn, kunnen zoveel mooie en goede dingen ontstaan. Je kunt diepere verbindingen aangaan met mensen, gelijkgestemden ontmoeten, beter communiceren en naar je hart luisteren.

Op ieder moment van de dag heb je een keuze; kies je voor kwetsbaarheid of niet? Dat geldt voor tijdens een gesprek met je baas, een high-tea met vriendinnen of een eerste date. Het is een beetje onwennig, maar zet dat masker af en je zult een nóg leuker mens zijn. En super sexy, dus.

Meer weten? Lees De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown

Deze blog werd eerder gepubliceerd op Lifejunkie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *