Geen categorie

Zo wordt single zijn één groot feest!

Ik ben inmiddels al weer jaren ‘relatieloos’ en daarom kan ik inmiddels vrij goed antwoord geven op de vraag: ‘’how to be single?’’. Kom je net uit een relatie of ben je al weer een tijdje vrijgezel? Adem in, adem uit en laat onderstaande voordelen van het vrijgezellenbestaan even op je inwerken. Deze periode is namelijk leuker dan je denkt, zolang je het maar wilt zien.

Je kunt nu schaamteloos vetkezen

Besef ten eerste even goed dat je nu werkelijk álles kunt doen waar je zelf zin in hebt. Álles. De betweterige stelletjes onder ons hoor ik nu denken: ‘’Oh, maar onze relatie is zoooo goed, dat kunnen wij nu ook al hoor.’’ Think again. Als vrijgezel kun je zonder schaamte nog even een portie kapsalon naar binnen klappen vlak voor slapen gaan, smakkend popcorn eten in bed, diep in je neus peuteren en op zondag tot 16.00 in je bed blijven stinken. Je hoeft met helemaal niemand rekening te houden, dus vetkees er op los. Doe al die dingen waar je je normaal gesproken een beetje voor zou schamen. Dit is het moment.

Je kunt iedere nacht vol overgave een diagonaaltje pakken

Ben je nu zielig naar die lege helft in je bed aan het staren of overweeg je een boyfriend pillow aan te schaffen? Ho, stop, niet doen! Jij krijgt nu letterlijk en figuurlijk alle ruimte. Claim alle dekens, maak er jouw eigen cocon van en neem het volledige bed in beslag. Geen loeiende wekkers op ongewenste momenten, geen getrek aan de dekens en geen gesnurk naast je. Vrijgezel zijn is het allerbeste medicijn voor de ideale nachtrust. Geniet er dus ook flink van.

Je bent nu goed friendship material

Omdat je na jaren weer single bent, is er een grote kans dat je je vriendengroep een beetje verwaarloosd hebt de laatste jaren. Nu heb je alle tijd om weer wat extra aandacht aan hen te besteden. Ga spontaan mee met uitjes of crash op Tweede Kerstdag bij elkaar op de bank. Ook zul je waarschijnlijk veel nieuwe vrienden gaan maken de komende tijd, want singles zoeken elkaar automatisch op. Laat oude tijden herleven en duik weer ouderwets de stad in met jouw nieuwe crew. Wist je dat singles ook vaak een betere band hebben met ouders, zussen, broers en collega’s? Dat is niet zo wonderlijk, want jij hebt nu gewoon meer tijd, aandacht en liefde over voor andere mensen. Score!

Je gaat leren, groeien en ontwikkelen

Uit onderzoek blijkt dat je als vrijgezel meer persoonlijke groei doormaakt. Je staat nu namelijk meer open voor nieuwe ervaringen en daardoor leer je razendsnel. Daarnaast ben je als vrijgezel volledig op jezelf aangewezen en daardoor leer je jezelf snel beter kennen. Wie ben ik? Waar sta ik eigenlijk voor? Wat vind ik belangrijk? Allemaal lessen die super handig zijn voor in een volgende relatie. Enneh, wat dacht je van een mooie reis naar een ver oord? Je zult niet de eerste vrijgezel zijn die besluit zichzelf te gaan ontdekken aan de andere kant van de wereld. De ultieme Eat, Pray, Love ervaring!

Ik hoop van harte dat je uiteindelijk de liefde van je leven tegenkomt, maar daar heb je helaas totaal geen invloed op. In plaats van te zitten zeuren en sippen, kunnen we er dus maar beter het beste van maken. Single zijn is namelijk ook gewoon heel erg leuk. Echt. Probeer het maar. Voor je het weet is het weer voorbij.

Ik schreef dit artikel in opdracht van Ondertussen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *